IMAJU I SVOJ BEND

Razgovarali smo s tatom i sinom Gobac, slave 40 godina Psihomodo Popa: ‘Ja sam star, a Vili je zgodan!‘

Vili i Davor Gobac otkrili su nam detalje i uspomene iz Davorove karijere i kako se slažu u zajedničkom bendu Vili&DeBili

 Davor i Vili Gobac

 Ronald Gorsic/Cropix

Ove godine kultni hrvatski rock bend Psihomodo Pop slavi 40 godina postojanja. U 40 godina neprekidne karijere stalo je svašta, a oni su cijelo to vrijeme ostali vječni dječaci. Svojim fanovima spremaju puno toga povodom velike obljetnice – dokumentarni film Radislava Jovanova Gonza, monografiju, četiri do sad nikad objavljena albuma i novi album, a najveći poklon svim Zagrepčanima je besplatan koncert 17. lipnja u zagrebačkom Parku mladenaca. Povodom 40 godina benda razgovarali smo s pjevačem benda Davorom Gopcem i njegovim sinom Vilijem Gopcem s kojim ima zajednički bend Vili&DeBili.

Pitali smo Davora kakav je osjećaj reći „prošlo je 40 godina karijere”.

„Pa osjećaj je istovremeno grozan i divan. Naravno, divan je jer smo uspjeli dogurati do 40 godina, a grozan je zato kaj je već prošlo 40 godina. Pa kol‘ko onda mi imamo godina? Puno toga stane u to vrijeme. Bilo je puno tih posebnih trenutaka, meni osobno jedan od dražih, naravno kad smo svirali s Ramonesima, pa i kad smo svirali Šalatu za 30 godina je bilo jako dirljivo. Pa da ne velim ono za 20 godina u Studentskom centru, pa i prva promocija prve ploče osamdeset i osme, i tak gomila toga.”

image

Davor Gobac

Ivana Nobilo/Cropix

Davor je podijelio s nama da nema neke specijalne pripreme za veliki koncert 17. lipnja u Zagrebu. Kako kaže, ne radi „milijun trbušnjaka, 643 milijuna sklekova”, ali navodi kako su ponovili neke stvari koje će ponovno svirati te napominje da stalno sviraju pa su u „dobroj kondiciji”.

Ovaj koncert se razlikuje za Davora od ostalih zato što je u pitanju velikih 40 godina: „Nikad prije nije bilo 40 godina. Bilo je 20, 30, i 10, ali 10 nismo slavili”, rekao je.

Vilija smo prvo zamolili da se prisjeti svog djetinjstva i uspomena koje veže uz očevu karijeru.

„Meni se kao djetetu uvijek činilo da mom ocu dobro ide u karijeri... I nisam bio u krivu, čini mi se.” Čast mu je, kako kaže, cijeli život biti okružen ljudima koji imaju bendove i sviraju, a za to je zaslužna očeva karijera.

image

Vili Gobac

Boris Kovacev/Cropix

Kako su i otac i sin u glazbi, nametnulo se pitanje tko koga savjetuje.

„Puštamo si pjesme koje nađemo po internetu, pa to prokomentiramo. Ili si međusobno puštamo vlastite pjesme, pa se savjetujemo i oko toga”, podijelio je za Jutarnji Vili.

Ipak, otac se ne bi složio:

„Pa šta ja znam, ne savjetujemo se sad nešto nas dvojica puno. Preslušavamo snimke, isto kao i sa svim drugim frendovima tako i s Vilijem. Nismo neka savjetodavna tijela, više raspravljamo.”

Davor i Vili Gobac zajedno s basistom i producentom Skansijem imaju bend Vili&DeBili nastao u vrijeme korone i lockdowna kako bi ubili dosadu.

„Vili & DeBili je bend u kojem nema planiranja, dogovaranja, slaganja i ne slaganja... debili to ne mogu. Postoji samo trenutak kad se nađemo i napravimo nešto”, rekao je Vili o bendu.

Davor smatra da trojac dobro funkcionira, a bend je nastao tako što su otišli u studio i shvatili da su bend koji se zove Vili & DeBili.

„Vili je onaj kaj svira bubnjeve, a za ostalo nema pojma”, šali se Davor.

image

Davor Gobac

Goran Sebelic/Cropix

„Ma materijal za Vili & DeBili je iscurio bez ikakvih nekih poteškoća i bez vježbanja. Ja sam imao nekakve pjesmice i od tog smo počeli. I to se samo zarolalo, tako da nije bilo nekih neslaganja”, ispričao je pjevač Psihomodo Popa o nastanku novog benda.

Gopci su nam otkrili i tko su oni kada nisu rockeri na pozornici.

„U privatnom životu sam na poslu. Tata gleda telku uglavnom”, otkriva Vili, koji inače radi u sektoru IT-a.

„Mi kad nismo rockeri na pozornici, mi smo građani Hrvatske. Mi smo u privatnom životu, kaj ja znam, ja sam star, a Vili je zgodan”, zaključio je Davor.

Iako Davor za sebe kaže da je star, ima energiju dječaka, stoga ne sumnjamo da će Psihomodo Pop, ali i zajednički bend Vili & DeBili još dugo uspješno zabavljati publiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:51