SVATKO SVOJIM PUTOM

RASPADA SE 2CELLOS? Glazbenici najavili pauzu: 'Stvarno smo pretjerali. Moramo se maknuti od toga'

 
Veliki koncertni spektakl glazbenog dvojca 2Cellos održan je na zagrebačkom Tomislavcu u sklopu prvog open air festivala orkestara Zagreb Classic.
 CROPIX

Vjerojatno najslavniji violončelistički dvojac na svijetu 2Cellos posljednjih godina proživljava vrhunac popularnosti. No, brojne obaveze sa sobom su donijele i neželjene posljedice pa su se glazbenici odlučili razdvojiti na neko vrijeme.

Luka Šulić i Stjepan Hauser pripremili su novi album, a istovremeno su odlučili na neko vrijeme se razići kao 2Cellos. Otkrio je to Stjepan u razgovoru za RTL rekavši da je došlo vrijeme za pauzu:

- To je bilo suludo. Život, ritam i tempo su bili ubitačni. Stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja... Jednostavno se moramo maknuti od toga. Posvetit ćemo se nekim drugim stvarima u životu, napraviti jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo k sebi, ako dođemo k sebi, možemo opet dalje.

S obzirom da su izdali novi album i napisali dvije autorske pjesme, čeka ih australska i američka turneja. Nakon toga - pauza.

Hauser je otkrio da planira nastaviti i u samostalnim vodama. Posebno mu je značio nastup u rodnoj Puli:

- Zadnjih osam godina isključivo sviram kao 2Cellos i ovako izaći iz toga, uopće se usuditi sam svirati u Areni s klasičnom glazbom, je bio sulud potez, ali ja sam lud u glavi i volim riskirati. Baš sam ponosan na sebe.

View this post on Instagram

Pula

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

Luka Šulić će se s druge strane posvetiti obitelji. Prije godinu dana on i supruga Tamara postali su prvi put roditelji malog Vala. Luka ne skriva koliko mu znači obitelj pa na Instagramu, osim profesionalnih objava, često ubaci i koju svenu iz svakodnevnog, obiteljskog života, a centar svijeta nesumnjivo je trenutno Val.

Stjepan se u takvom okruženju još uvijek ne vidi.

- Nekako se ne vidim u tome, zasada nikako, možda za dvadeset godina postanem tradicionalni čovjek. Tražim nekoga tko to kuži, ako je ta žena spremna rasti sa mnom u svemu, ako je svjesna koliko je sve ovo u svijetu lažno i ako je spremna rasti sa mnom, onda imamo o čemu pričati - rekao je Stjepan za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:11