NAPOKON NASTUP UŽIVO

Publika poludjela kada se Josipa Lisac sinoć popela na pozornicu: ‘Kakva ljubav, kakva odanost‘

Koliko su obožavatelji željno iščekivali njezin nastup u utorak navečer najbolje govori što su sva mjesta u publici bila popunjena
Koncert Josipe Lisac, Zagreb
 Karla Zupičić

„Ljubav! Koja je to ljubav, koja je to odanost!“ oduševljeno je rekla naša glazbena diva Josipa Lisac (71) kad se žamor publike pretvorio u glasan pljesak nakon što se popela na pozornicu ispred zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Svoj posljednji koncert održala je u virtualnom obliku na Valentinovo, a koliko je publika željno iščekivala njezin nastup u utorak navečer najbolje govori što su sva mjesta u publici bila popunjena. Neki od njezinih obožavatelja u Ilicu 85 stigli su više od sat vremena prije najavljenog početka u 20.30 sati kako bi zauzeli mjesto s najboljim pogledom na pozornicu.

Koncert, jedan od prvih nakon popuštanja mjera zbog pandemije korone, okupio je sve generacije obožavatelja glazbe ove osebujne pjevačice, ali i ljude željne dobrog provoda koji je konačno dopušten.

Josipa je u svom prepoznatljivom stilu publiku vodila kroz koncert – svoje izvedbe i improvizacije pjesama kombinirala je s prisjećanjem zanimljivih trenutaka iz vlastite karijere, humorističnim komentiranjem aktualnih događaja i, baš kao i na svakom koncertu, čitanjem poezije.

image
Karla Zupičić

„Ovo zapravo sve radiš zbog sebe i onda je jako lijepo kad to možeš pokazati i pokloniti drugima. Ako se nikome ni ne svidi, to ostaje naše i veliko“, rekla je publici kojoj se više puta zahvalila na odanosti i ljubavi prema glazbi koju stvara. Koliko joj se to što radi zapravo sviđa, publika je pokazala nakon svake izvedbe, a ni vještine članova njezina benda nisu ostali nezamijećene – posebno solo dijelovi na bubnjevima i električnoj gitari.

„Uvijek sam voljela oko sebe okupiti izvrsne glazbenike jer sam mislila da ću tako i ja postati bolja. Mudro, zar ne?“, našalila se pjevačica. Pjesme "Hir, hir, hir" i "Danas sam luda" dodatno su zagrijale atmosferu ove ugodne večeri i uspjele rasplesati dio okupljenih, dok je većina u ovom glazbeno-vizualnom događaju uživala sjedeći uz piće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:48