IVAN OŽEGOVIĆ

Profiter u koroni: Njegova je monodrama pozvana na čak dvadeset gostovanja

Otkad su kazališta otvorena, predstavi ‘10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života‘ slijede brojna gostovanja
Ivan Ožegović
 Marko Todorov/CROPIX

Glumac Ivan Ožegović (31) profiter je u koroni. Njegova monodrama “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”, koja prati muškarca koji prolazi različite životne faze i pritom pjesme koje sluša povezuje sa situacijama i djevojkama u koje je zaljubljen, po završetku karantene doživjela je najveći interes dosad.

Otkako su kazališta otvorena odigrao ju je nekoliko puta na raznim pozornicama, a pred njim je dvadesetak novih putovanja i gostovanja. Igrat će u Velikoj Gorici, Koprivnici, Križevcima, Karlovcu, Bjelovaru, Novalji, Zagrebu, Visu, Skradinu... Ima pozive i u BiH i Crnu Goru.

- Predstava je mobilna, lako putujuća, a u vrijeme Covida svi i traže monodrame, sigurnije su za publiku. Ipak, nisam se nadao takvom odazivu prije godinu dana kad je predstava izašla - kaže glumac koji je sam napisao tekst predstave. Dijelom je autobiografski i u njemu se spominju stvarna imena djevojaka.

image
Ivan Ožegović
Marko Todorov/CROPIX

- Da, davno sam čuo da u dobrim filmovima i predstavama imena likova imaju neko značenje. Pa sam ovdje to posvetio curama koje su mi nekad značile - kaže Ožegović koji je u seriji “Crno-bijeli svijet” tumačio Davorina Bogovića, prvog frontmena Prljavog kazališta.

- Na jesen ću ga pozvati da pogleda predstavu, a i Jajo iz Prljavog kazališta obećao je doći. Žao mi je što Gibonni nije došao jer je lik u predstavi, ali možda se i to promjeni - kaže Ožegović.

Bogdan Diklić svojedobno mu je nabio “tremu” na bjelovarskoj premijeri. Divi mu se, ali ima nelagodu jer mu poznati glumac uvijek prigovara da nečisto govori privatno.

- Morao sam dodatno paziti. Diklić se nije smijao do 30. minute predstave, ali se onda odvalio na jednu foru o Beatlesima i tad mi je laknulo - sjeća se Ivan Ožegović iz Ivanske kraj Bjelovara koji se u srednjoj školi počeo baviti glumom, kao sin šumara i učiteljice vjeronauka, odnosno jedan od četvorice sinova.

image
Ivan Ožegović
Marko Todorov/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 14:11