KOBNI TOBOLČARI

Profesor geografije pao na pitanju za 125 tisuća kuna: Biste li vi znali točan odgovor?

U kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘ Patrik Krpan nije znao odgovor na pitanje o tobolčarima

Tko želi biti milijunaš

 Screenshot HRT

U popularnoj emisiji ‘Tko želi biti milijunaš‘ psihologinja Maja Goja otvorila je emisiju 11. pitanjem koje je glasilo: kojeg književnika nećemo naći na popisu autora koji su obradili priču o doktoru Faustu iz 16. stoljeća? Ponuđeni odgovori bili su - Shakespeare, Marlowe, Goethe i Mann.

Goja se odlučila za Marlowea i kviz napustila s 32 tisuće kuna jer je točan odgovor bio Shakespeare.

Sljedeći natjecatelj bio je 30-godišnji Patrik Krpan iz Rijeke koji radi kao profesor geografije u srednjoj školi. "Neoplanta je latinsko ime grada koji Nijemci zovu: Neusatz an der Spree, Neusatz an der Donau, Neusatz an der Elbe ili Neusatz an der Oder", glasilo je pitanje za 4000 kuna na kojemu nije bio siguran u odgovor pa se obratio za pomo publici.

Publika mu je pomogla - 31% njih odlučilo se za odgovor A - Neusatz an der Spree, 18% za odgovor B - Neusatz an der Donau, 36% za odgovor C - Neusatz an der Elbe te 15% za odgovor D - Neusatz an der Oder. Prokomentirao je i da bi eliminirao odgovore B i D. No, kako je bio nesiguran, zatražio je i džoker "pola-pola". Tad je nastao problem jer su ostali odgovori B i D koje je eliminirao. Na kraju je odgovorio B i tako osvojio 4000 kuna.

Na devetom pitanju trebalo je odgovoriti koji španjolski nogometni klub nije iz autonomne zajednice Baskije - Athletic Bilbao, Alaves, Elche ili Real Sociedad. Tu je iskoristio i trećeg džokera ‘zovi‘, koji mu je rekao da misli da je riječ o Elcheu, ali da nije sto posto siguran. Krpan je poslušao savjet i osvojio 16 tisuća kuna.

Pitanje za 125 tisuća kuna glasilo je: "Prepoznajte tobolčara iz porodice penjaša." Rekao je da to nije njegovo područje pa iako nije znao, odlučio je odgovarati i ponudio odgovor frifri. Netočan odgovor vratio ga je na iznos drugog praga od 32.000 kuna i time je završio svoju igru, prenosi HRT. Točan odgovor bio je kuskus.

Nakon njega, nasuprot voditelja Tarika Filipovića sjela je Mia Srnec iz Varaždina koja će natjecanje ipak nastaviti u sljedećoj emisiji HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:26