Mala Gavella

Premijera predstave ‘Deca‘ okupila je poznata lica. Evo tko je sve došao

Kknjiga Milene Marković po kojoj je nastala predstava, regionalna je književna senzacija, žanrovski hibrid poeme i romana

Glumačka snaga: Viktoria Bubalo, Barbara Nola, Ivana Roscic, Nataša Dangubić i Jelena Miholjevic

 Damir Krajac/Cropix

Na sceni Mala Gavella, održana je premijera predstave "Deca", u režiji Saše Božića i koprodukciji zagrebačke kompanije De facto i kazališta "Gavella". Premijeri su nazočila mnoga poznata lica iz javnog i kulturnog života.

image

Milena Marković i Dimitrije Kokanov

Damir Krajac/Cropix

Nagrađivana knjiga Milene Marković po kojoj je nastala predstava, regionalna je književna senzacija. To je žanrovski je hibrid poeme i romana u stihovima, koja obuhvaća 163 stranice teksta bez ijednog interpunkcijskog znaka, osim finalne točke.

Tekst je primarno dramski utemeljen te se može čitati kao svojevrsni dramski monolog, čiji osnovni glas pripada Mileni Marković, spisateljici, majci djeteta s teškoćama u razvoju i osebujnom karakteru koji pripovijeda priču svog života – od djetinjstva do zrele ženske, majčinske i spisateljske dobi.

image

Saša Božđic

Damir Krajac/Cropix

U dramaturškoj obradi Dimitrija Kokanova "Deca" su postala iskaz o autentičnoj snazi umjetnosti, identitetu žene koji se opire bilo kojoj vrsti društvenog ukalupljivanja te svijetu koji nudi obećanje utopije vječite mladosti odzvanjajući tjeskobno-ekstatičnim zvukovima noćnih klubova.

image

Slavko Sobin

Damir Krajac/Cropix
image

Lana Baric i Luka Nizetic.

Damir Krajac/Cropix

Glazbu potpisuje Nikola Krgović, kostimografkinja je Marita Ćopo, oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik, autor videa je Josip Visković. Glavni adut izvedbe svakako su njegove moćne glumice i plesačice: Jelena Miholjević, Barbara Nola, Ivana Roščić, Natraša Dangubić i Viktoria Bubalo, a publika je može vidjeti 3.,5. i 19. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:42