ZLATNI REKORDERI

Prema vašem mišljenju, oni su najbolji od najboljih: ‘Vitrina puna nagrada godila bi svakom egu, pa i mome‘

Oni su rekorderi po nominacijama i nagradama Zlatnog Studija, a vesele se i ovogodišnjoj dodjeli

Andrija Jarak

 Srdjan Vrancic/Cropix

Svi za svoj rad vole biti nagrađeni ili pohvaljeni, pa iznimka nisu ni rekorderi po nominacijama i nagradama Zlatnog Studija. Tim više jer su ovi naši ‘kapitalci‘ među rijetkima koji su iz godine u godinu, otkako postoji najveća medijska nagrada, bili nominirani za svoj rad i trud čime su im članovi žirija Zlatnog Studija odali priznanje, a potom ih je još svojim brojnim glasovima nagradila i publika. Ne čudi stoga što se svi oni vesele predstojećoj dodjeli nagrada, odnosno, kako kaže Petar Grašo:

- Uvijek se radujem Zlatnom Studiju jer je to nagrada naroda, odličan show i, što je jednako važno, izvanredna zabava na kojoj uvijek imam prilike vidjeti neke drage kolege - govori Grašo, koji je čak sedam puta za Zlatni Studio bio nominiran u različitim glazbenim kategorijama, a doma je odnio pet nagrada.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

image

Petar Grašo

Damir Krajac/Cropix

- Vitrina puna nagrada godila bi svakom egu, pa i mome. Jer ona prije svega govori o tome da se uspjeh nije dogodio slučajno i da me publika nije prepoznala i nagradila kao slučajni ljetni hit koji se svakom izvođaču može zalomiti. Znači da sam u kontinuitetu radio nešto dobro, što je mnogo teže nego jednom zasjati pa se opiti tim sjajem i završiti u mraku. Svaki Zlatni Studio bio mi je poticaj da ne stanem, da se ne opustim i da pokušam biti bolji - u čemu sam očito uspijevao. Hoće li se dogoditi još koji Zlatni Studio? Bilo bi lijepo, ali ovih šest Zlatnih studija su mi na neki način nagrada za životno djelo. Dalje je sad sve lakše - priznaje Zoran Šprajc koji je nagrade dobivao i kao televizijski voditelj, ali i za emisije koje je radio. S njim se slaže i Andrija Jarak koji je četiri puta na Zlatnom Studiju proglašen najboljim televizijskim novinarom u zemlji.

- Nema veće i ljepše nagrade od one koju daju čitatelji i gledatelji jer je potpuno transparentno i jasno da njihovi glasovi odlučuju o toj nagradi, na njih nitko ne može utjecati jer oni ocjenjuju i glasaju po onome što vide na ekranu. Izuzetna mi je čast što sam četiri puta osvojio ovu prestižnu nagradu jer je to i priznanje i ogroman poticaj za budućnost. Lijepo je znati da netko primjećuje to što radiš, a osobito da cijeni i poštuje tvoj rad. Nagrade su uvijek dobrodošle, osobito kad ih dobijete od ljudi koji vas gledaju svaki dan - kaže Jarak.

image

Zoran Šprajc i Andrija Jarak

Instagram/Zoran Šprajc/

- Nagrade me vesele, one su potvrda da si na dobrom tragu i da uspješno slušaš puls svoje publike - smatra Massimo Savić koji je dosad imao osam nominacija u glazbenim kategorijama Zlatnog Studija, a pripale su mu dvije nagrade. Nina Badrić za prestižno priznanje bila je nominirana četiri puta, a nagradu je osvojila dva puta.

image

Massimo Savić

/Marko Grubisic

- Nagrada Zlatni Studio je izuzetna čast za svakog glazbenika. Biti nominiran u velikoj konkurenciji je već samo po sebi uspjeh, a dobiti Zlatni Studio i biti najbolji među odlikašima je sjajan osjećaj. Iznad svega vrijednost ove nagrade je što upravo publika odnosno čitatelji Jutarnjeg lista odabiru najbolje. Ovom prilikom se zahvaljujem još jednom čitateljima Jutarnjeg lista što su me doveli do titule najbolje glazbenice već dva puta, te unaprijed čestitam svim nominiranima ove godine. Ne sumnjam da će publika prepoznati najboljeg ili najbolju i nagraditi ih prestižnom statuom - poručuje Nina Badrić.

Tony Cetinski sa svojih pet nominacija također spada među glazbene rekordere Zlatnog Studija. Koliko mu znače tolike nominacije?

- Znače mi, naravno. Nekad mi je bila čast dobiti potvrdu struke, no puno mi je važnija podrška publike koja me i u lošijim trenucima podrži i podiže. Hvala Zlatnom Studiju na nominacijama svih ovih godina, kao i onima koji me predlažu u glazbenim kategorijama. No, ja sam uvijek iznimka, pa ću priznati da ni ove godine ne gajim nadu za pobjedom. Živim, radim i to mi je dovoljno - skromno kaže Tony. Slično misli i radijska zvijezda Robert Ferlin:

- U kategoriji za najbolji radijski glas godine dosad sam bio nominiran pet puta, što znači da sam češće gubio nego dobivao (smijeh). Šalu na stranu, već su i same nominacije ogromno priznanje, a to što sam svaki put ušao u uži krug nominiranih (znam, sada će ispasti da se hvalim, ali što mogu, kada su to činjenice), za mene znači da je moj život, u profesionalnom smislu, ispunio svrhu - kaže Ferlin.

image

Zlatni Studio

Zlatni Studio/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:20