VELIKA ČAST

Poznato lice čitat će hrvatske glasove u finalu Eurosonga: ‘Nisam ni razmišljao ne prihvatiti‘

Prošle godine povjerenje da prezentira hrvatske glasove dala mu je tadašnja šefica delegacije Uršula Tolj

Ivan Dorian Molnar

 HRT

Mladi Riječanin Ivan Dorian Molnar drugu će godinu zaredom, u subotu biti prezenter hrvatskih glasova na Eurosongu iz studija na zagrebačkom Prisavlju.

Dosad su tu čast imale njegove kolegice Barbara Kolar, Uršula Tolj, Nevena Rendeli, Monika Lelas, Martina Validžić, a razgovor s njim donosi Slobodna Dalmacija.

Nakon što je prošlog svibnja Europi pročitao glasove hrvatskog žirija Ivan je zaplesao u studiju, a taj je video uskoro postao viralan.

"To je bilo samo malo zafrkancije s kolegama. Neću se ponavljati, ove godine samo ozbiljno", smije se voditelj i priznaje da nema tremu iako će njegovo kratko javljanje u Torino pratiti milijuni gledatelja.

"Pa sada je manje treme nego prošle godine kada sam sve to prvi put iskusio. Ekipa je super i nema nikakvih problema. Prve sam upute dobio još prije nekoliko tjedana od urednice glasovanja Elizabete Biočine, dok sam s urednicom Majom Tokić u kontaktu vezano za online sastanke koje ćemo imati uoči samog finala, kao i nekoliko proba koje ćemo odraditi. Za tih nekoliko sekundi treba se itekako pripremiti i biti koncentriran pred tolikim auditorijem, reći sve kako treba i što je najvažnije, točno."

Prošle godine povjerenje da prezentira hrvatske glasove dala mu je tadašnja šefica delegacije Uršula Tolj, a ove Tomislav Štengl koji je naslijedio Tolj.

"Iznenadio sam se kad me nazvao Tomislav. Rekao sam mu: 'Pa, zar opet ja? A on na to: A zašto ne?' I to je bilo to, nisam ni razmišljao ne prihvatiti. Velika mi je čast", govori nam Ivan.

Njegova supruga Ana, rodom iz Splita, novinarka je na Hrvatskom radiju, koja je prije karijere na HRT-u radila u Slobodnoj Dalmaciji. Oboje su jedno drugom velika podrška, a Ivanu je posebno drago kad može doći u Split.

"Kad sam se prvi put javljao na Eurosong ona je samo davala komentare na račun toga što ću obući, nije birala moj stajling (smijeh). Za to su zaduženi profesionalci. I ove godine to je glavna kostimografkinja HRT-a Nataša Svekler. S njom mi je gušt surađivati", rekao je.

Planira li opet imati odijelo ili neku ležerniju varijantu? "E to neću otkrivati. Neka bude iznenađenje", poručuje Molnar.

Za kraj je otkrio kome predviđa pobjedu.

"Nisam dobar prognozer, budući da sam prošle godine tipovao na predstavnika Velike Britanije, koji je završio s nula bodova. Mislim da će ipak Ukrajina pobijediti, imaju zanimljivu pjesmu. S obzirom na vrstu glazbe koju najviše slušam, a to je elektronika, jako mi se sviđa pjesma Češke. Za nju bih glasao. Zanimljivo, pjevačica Dominika Haškova kći je legendarnog hokejaškog golmana Dominika Hašeka, koji je baš u ovoj dvorani u Torinu gdje se održava Eurosong, prije točno 16 godina, osvojio brončanu medalju za Češku na Zimskim olimpijskim igrama. Eto malo simbolike. Ja sam inače prije 12 godina bio u Buffalu, gdje je on prije branio i doma imam suvenir, otvarač za boce s njegovim imenom i brojem", zaključuje Ivan Dorian Molnar za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:24