Britanski scenarist sir Christopher Hampton zajedno s britanskim producentom Grahamom Broadbentom ovih dana boravi na otoku Braču.
Osim što istražuju otok i kupaju se na lokalnim plažama, petak večer su proveli kod supetarskog kuhara Dina Šeparovića čija je konoba Kala od ove godine uvrštena u Michelinov vodič.
Na meniju slavih filmaša bili su kopunova jetra, kozice, cappeletti punjeni grancigulom i divlji brancin, a pili su se plešivički pjenušci i probrana dalmatinska vina.
Konoba Kala je restoran s gotovo desetgodišnjom tradicijom, ove je godine po prvi puta dobila Michelinovu preporuku, a uvrštena je i u Gault&Millau vodič. Vlasnik i chef Dino Šeparović odradio je praksu u najboljim hrvatskim i srednjoeuropskim restoranima, uključujući i Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Kolege mu predviđaju blistavu budućnost, a zbog dobrog izgleda i prodornih plavih očiju često mu tepaju da je najzgodniji hrvatski kuhar.
Društvo Oskarovcima pravili su Bruno Mustić, hrvatski filmaš s britanskom adresom, te Ivana Panić, srpska producentica koja se ovom večerom pohvalila na svojim društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....