POSLJEDNJE ZBOGOM

Poznat je datum posljednjeg ispraćaja i sprovoda legendarnog Mila Hrnića

‘Požurite konji bijeli‘, ‘Moja Ane broji dane‘, ‘Budi noćas mirno more‘... tek su neki od hitova trostrukog pobjednika Splitskog festivala

Milo Hrnić

 Cropix/

Posljednji ispraćaj Mila Hrnića, omiljenog glazbenika iz Dubrovnika i glazbene legende čiji će opus nastaviti živjeti na feštama, svadbama, tulumima... dogodit će se sutra u 15 sati na groblju Boninovo. Sprovod glazbenika koji je preminuo nakon duge i teške bolesti, a koji je iza sebe ostavio dvadeset albuma i više od dvjesto pjesama bit će sutra u 17 sati na groblju sv. Trojstva u Petrači u Župi dubrovačkoj.

‘Požurite konji bijeli‘, ‘Moja Ane broji dane‘, ‘Golubice bijela‘, ‘Budi noćas mirno more‘... tek su neki od hitova trostrukog pobjednika Splitskog festivala i čovjeka koji je 2004. godine dobio priznanje svojih Dubrovčana koji su ga tada proglasili pjevačem stoljeća Grada. Glazbenik prepoznatljiv po zlatnom lančiću oko vrata, raskopčanoj košulji, bijelim hlačama i brkovima uz priznanje svog Dubrovnika imao je i priznanje luke Bombaj, koje je stekao kada je kao pomorac u Indijskom oceanu pomagao u spašavanju lokalnih ribara iz nevremena.

Glazbom se profesionalno počeo baviti 1970. kada je na festivalu u Opatiji nastupao s Dubrovačkim trubadurima. Uspješnu solističku karijeru prekinuo je tijekom rata kada se počeo baviti turizmom, a koliko je ovaj rođeni zabavljač bio duhovit pokazala je serija reklama za jednu našu banku u kojima se njihao na kugli poput Miley Cyrus (za potrebe te reklame prozvao se Mylo), nastupao s punkerima, glumio samuraja koji sječe lubenicu, te jahao na jednorogu.

- Zbog te sam reklame prvi put sjeo na konja. Prije toga sam jahao na magarcu, ali na konju nikad ne - kazao je tada duhoviti pjevač koji je svojedobno za Jutarnji list na pitanje što smatra svojim najvećim životnim dostignućem kazao:

- To što sam sve svoje uspjehe u životu ostvario sam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:10