MILA POSTAJE MACA

Povratak na televiziju nakon 10 godina: ‘Bilo je ponuda, ali sam ih odbijala, sada mi to fali‘

Mila Elegović utjelovit će Mirjanu Macu Čičak, novu šeficu policijske postaje u Dizmovu, u seriji Nove TV ‘Dar Mar‘
 Darko Tomas/Cropix

Meni je ovo super uloga! Obožavam je - kaže Mila Elegović koja se nakon dugih deset godina vraća na televizijske ekrane ulogom Mirjane Mace Čičak, nove šefice policijske postaje u Dizmovu, u seriji Nove TV 'Dar Mar'.

- Točno je, deset godina nije me bilo na televiziji, no to ne znači da me nisu zvali. Mnoge sam uloge odbijala, a, iskreno, bilo je i onih koje sam željela igrati, ali me nisu dopale. Kako bilo, stvarno dugo nisam snimala, a ovaj posao sam shvatila kao jedan veliki dar jer u vrijeme korone, u vrijeme kad je industrija zabave za mnoge ljude zatvorila svoja vrata, ja sam dobila fenomenalnu ulogu. Stvarno sam uživala u svakom danu provedenom na setu. Moram reći da smo se scenarist, cijela ekipa i ja potrudili do krajnjih granica ne bi li Maca šefica policije napravila stvarni dar mar u Dizmovu - kaže Mila, koja svoju novu ulogu opisuje kao zahtjevnu, jer je njena Maca slojevita žena.

image
Mila Elegović kao Mirjana Maca Čičak, nova šefica postaje u Dizmovu, u seriji Nove TV 'Dar Mar'
Nova TV

- Ona, za početak, ni sama nije sigurna kako je završila u policiji. Kad je bila mlađa, jako su je privlačile odore, a i dečki u plavom. Jako joj se sviđala ideja stalne akcije i uzbuđenje potjere za kriminalcima. Tijekom godina, počela ju je više zanimati karijera pjevačice, a manje policajke. U Dizmovo dolazi prekomandom, zapravo kaznom zbog nerješavanja nagomilanih slučajeva. Svoj posao doživljava vrlo ležerno i misli da je bolje veseliti se i pustiti druge da se vesele, nego biti stalno u stresu zbog hvatanja zločestih dečki kojih će biti dok je svijeta i vijeka. Iako labavo tumači moral, ona ima jasne granice koje nikad ne bi prekoračila - opisuje Mirjanu Macu Čičak Mila koju pitamo koliko je same sebe unijela u kreiranje ove uloge.

image
Mila Elegović
Darko Tomas/Cropix

- Ima jedan simpatičan dio, koji se tiče Macine ljubavi prema glazbi. Ona, baš kao i ja, želi postati pjevačica, a kako bismo to u seriji naglasili uzeli smo moju pjesmu 'Ćilibar' i pristupili joj s dozom fine ironije. Malo smo se, dakle, poigrali i pritom se dobro zabavili i nasmijali, a ja sam sigurna da će tako reagirati i publika - kaže Mila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:04