FEMME NOUVELLE

Pokret glazbenica ide dalje: ‘Ovo je najljepša stvar koja mi se dogodila ove godine‘

Ovogodišnje izdanje platforme Femme Nouvelle predstavljeno je hitom Nike Turković, a nastavlja se pjesmom "Femme nouvelle" Anje Papa
 Vladimira Spindler za Femme Nouvelle

Ovogodišnje izdanje platforme Femme Nouvelle predstavljeno je hit singlom "Raj" Nike Turković, a nastavlja se nadahnjujućom i odvažnom pjesmom "Femme nouvelle" koju potpisuje ženska polovica synth-wave dua Pocket palma - Anja Papa.

image
Vladimira Spindler za Femme Nouvelle

- Ovom projektu sam se priključila jer smatram da glazbenice zaslužuju malo više medijskog prostora, tim više jer smo često podcjenjivane od strane struke, medija i slušatelja. Gotovo svaka osoba s kojom na bilo kojoj razini mi, kao Pocket palma, komuniciramo, ima dojam da je Luka zadužen za apsolutno sve. Nikad nismo ništa takvo spomenuli i uvijek naglasimo da oboje radimo podjednako, međutim ljudi često previde moj trud i rad, iz vrlo očitih razloga. Drago mi je da bar kroz ovaj projekt mogu pokazati da sam i ja ta koja radi. Kroz ovaj projekt sam upoznala Idu Prester i Niku Turković, s kojima smo na kraju i radili na nekoliko projekata i to mi je stvarno jedna od najljepših stvari koja mi se dogodila ove godine - kaže Anja.

image
Vladimira Spindler za Femme Nouvelle

Femme Nouvelle je projekt kojem je cilj glazbenicama dati platformu za objavu novih djela, ali i približiti ih publici.
Ovo je drugo po redu izdanje projekta koji je lani okupio jedanaest domaćih kantautorica: Anu Opalić, Akleu Neon, Maju Posavec, Mary May, Ninu Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Saru Renar, Insolate i Željku Veverec. U ovogodišnjem izdanju Femme Nouvelle dosad su sudjelovale Nika Turković, Anja Papa (Pocket palma), Barbara Munjas i Ida Prester.

image
Femme Nouvelle
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:11