ENI JURIŠIĆ

Perspektivna Primorka koja je glazbu zavoljela ‘još u maminu trbuhu‘: ‘Čarolija postoji, samo je treba znati koristiti‘

Eni Jurišić ušla je u finale Zlatnog Studija u kategoriji Novo lice u glazbi, a otkrila je i što misli o ‘konkurenciji‘

Eni Jurišić

 Cropix/

- Finale uvijek zvuči dobro i hvala svima koji su glasali. Moji konkurenti Alen Đuras i Filip Rudan su moji dragi kolege i frendovi pa mi je simpatično što ganjamo Novo lice u glazbi Zlatnog Studija - komentira Eni Jurišić svoj prolaz u završnicu medijske nagrade Jutarnjeg lista i konkurenciju u istoj kategoriji, pa kroz smijeh dodaje - Zaprijetimo si tu i tamo preko poruka i tako to...

Glasajte za finaliste u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Ova Primorka, osim u kategoriji Novog lica ušla je u finale i u drugoj kategoriji Zlatnog Studija, onoj za pjesmu godine, za "Trebaš li me" koju je otpjevala u duetu s Matijom Cvekom. Pjesmu je u 11 mjeseci od objave na YouTubeu pogledalo 5,2 milijuna ljudi, dugo je vladala top-listama, a Eni ne može vjerovati da je toliko vremena prošlo od njezina izlaska.

- Neki najraniji demo bili su verse i refren na akustičnoj gitari. Zatim smo snimili u studiju na Krku demo u duetu, a nakon toga nismo imali previše za razmišljati, to nam je bilo top - prisjeća se Eni - Nadali smo se pozitivnim reakcijama i sviđala nam se jako, ali takav bum nas je baš bio iznenadio.

Sa suprugom Vjekom Ključarićem, ona je 2023. godinu dočekala nastupajući u Krku. Njih su se dvoje upoznali kao natjecatelji na The Voiceu, zaljubili se, a prošle godine i vjenčali. Danas žive na relaciji Krk - Zagreb. I odlično funkcioniraju i privatno i poslovno.

image

Eni Jurišić i Vjeko Ključarić, vjenčanje

/Andrea Gržinić/privatni Album

- Priča se da je to bio jedan od boljih dočeka u Krku! Bili smo s hrpom frendova i poznanika i bila je to jedna od opuštenijih novih godina, pa je sve nekako i krenulo u takvom smjeru. U novu smo ušli vrišteći na bini, a toliko se toga dogodilo lijepoga u prethodnoj da sam zaželjela da produži rok trajanja - govori pjevačica koja se sada intenzivno priprema za nastup na Dori s pjesmom "Kreni dalje".

- Na pjesmi je radio super dvojac, što znači da je autor teksta moj bliski kolega Matija Cvek, a uz njega je na glazbi također radio i Vlaho Arbulić. Pjesma je postojala i prije nego je postala ideja za moj sljedeći singl, kada mi je Matija otpjevao samo refren ovo ljeto prilikom jednog druženja. Nakon što sam snimila prvi demo koji je vrlo brzo produkcijski nadogradio Filip Majdak iz Kaleido Musica bili smo oduševljeni rezultatom. Pjesmu bih opisala kao pop baladu interesantnog zvuka i snažnih emocija, sve ostalo prepustila bih slušateljima.

image

Eni Jurišić

Biljana Blivajs/Cropix/Cropix

Eni Jurišić spada među one koji doista mogu reći da se glazbom bavi od malih nogu. Štoviše, i prije rođenja jer je njezina mama Jozefina Jurišić glazbenica, članica kultne riječke Grupe 777 pa je Eni, kaže, tako bila na pozornicama u maminu trbuhu.

- Ta ljubav je živjela u meni oduvijek, ali nikad me nisu previše forsirali u tom smjeru. Glazbu sam jednostavno živjela uz mamu od malih nogu, i kada su me putevi odveli u nekom drugom smjeru, uvijek se na kraju sve svodilo na glazbu i vraćalo na glazbu - objašnjava pjevačica koja ima i diplomu pravnog fakulteta pa dodaje - Diplomirala sam kod profesora koji svira električnu gitaru. Nemam što za nadodati.

image

Matija Cvek i Eni Jurišić

Press

Ona je jedna od niza mladih hrvatskih glazbenih uzdanica koje su svoje prve ozbiljne korake napravile u The Voiceu, pjevačkom natjecanju na HTV-u.

- The Voice je najkvalitetniji talent show za mlade ljude i nikad neću moći dovoljno zahvaliti prijatelju koji me prijavio, pa sam morala otići na audiciju. Savjetovala bih svakoj mladoj osobi koja ima potencijala da ode, dobro razmisli što će pjevati i iako ne prođe prvi put, obavezno nek‘ ode opet jer se ne poslože sve zvijezde uvijek iz prve - govori pjevačica i dodaje da je kroz ovaj show stekla golemo iskustvo, upoznala vrsne glazbenike, producente, autore i naše glazbene zvijezde - Susrela sam se s toliko različitih pjesama, emocija i izazova koji su me izgradili kao glazbenicu. Mislim da je to jako bitno za start jednog mladog pjevača.

Nakon sedam singlova, i s osmim u pripremi, Eni Jurišić kaže da je tijekom posljednjih godina u glazbi o samoj sebi otkrila mnogo toga novog i riješila se nekih nedoumica....

- Otkrila sam da nije bitno samo pjevati, bitno je i prenositi emociju. Čarolija postoji, samo je treba znati koristiti. Imam još štošta za otkriti i veselim se svakom novom koraku i iskustvu, padu i rastu - kaže Eni.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:09