‘VALJAK I PRIJATELJI‘

Parni valjak i gosti slave Akija: ‘Knedla je u grlu, sada znamo koliko je Aki bio velik‘

Berislav Blažević Bero, Massimo Savić, Kristijan Rahimovski i Filip Rudan otkrili su nam kako se osjećaju uoči velikog koncerta

Kristijan Rahimovski i Berislav Blažević

 Cropix

Uoči koncerta u zagrebačkoj Areni "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki" članovi grupe Parni valjak i njihovi gosti s kojima će bend odati počast preminulom Akiju Rahimovskom, bili su vrlo emotivni.

"Prvi koncert bez Akija i knedla je u grlu. Nitko ni u najcrnjem scenariju nije mogao zamisliti da će se ovo dogoditi. I mi smo među sobom imali dogovor da ćemo večeras slaviti Akija, sve što je napravio i biti najbolji zbog njega", rekao nam je Berislav Blažević Bero, član Parnog valjka.

image

Berislav Blažević, klavijaturist Parnog Valjka

Goran Mehkek/Cropix

Massima Savića, koji će večeras također nastupiti, pitali smo kako se osjeća uoči ovog izuzetno posebnog koncerta.

"Osjećam se stvarno jako lijepo, a ja sam inače pred nastup uvijek između agonije i sreće. No, večeras slavimo grupu Parni valjak, njihove pjesme i slavimo Akija Rahimovskog. Tek sada kada sam na probama bio taj koji je u čizmama Akija Rahimovskog, a svi znamo koliko je on dobar pjevač bio, tek sada sam skužio koliko je Aki bio velik", kazao je Massimo ističući Akijevu virtuoznost kako samog pjevanja tako i njegova tempa.

"Nije sama po sebi bila teška odluka da zapjevam za tatu. No, imao sam zdravstvenih problema, a htio sam biti u najboljem izdanju za svog oca i imati profesionalni pristup sceni. No, sve ovo što se dešava, meni je kao u nekom znanstveno-fantastičnom filmu. Još nisam shvatio da tate više nema i osjećam ga da je ovdje sa mnom i nadam se da ćemo večeras svi zajedno dati maksimum i da će ovo biti jedan nevjerojatan koncert", rekao nam je Akijev sin, Kristijan Kiki Rahimovski.

image

Kristijan Kiki Rahimovski

Goran Mehkek/Cropix

Mladi Filip Rudan otkrio nam je kako su ga prije mjesec i pol dana nazvali iz benda da dođe na probu. "Bio mi je to šok i doživio sam to kao pokus nakon kojeg će vidjeti mogu li ja ući na tu listu pjevača koji će nastupiti na koncertu posvećenom Akiju. I srećom, eto me, tu sam", rekao je Rudan, koji je u svojoj kratkoj karijeri do sada imao priliku pjevati Valjkove hitove 'Kao ti' i 'A gdje je ljubav', a večeras ga iz publike prati cijela obitelj - mama, tata i dvije rođakinje, ali i djevojka.

image

Filip Rudan

Goran Mehkek/Cropix

Očekuje se nastup Zlatana Stipišića Gibonnija, Momčila Bajagića Bajage, Dina Jelusića... No, organizatori sve do samog koncerta nisu željeli obznaniti sva imena izvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:33