TEŠKI UVJETI NA SETU

Pala zadnja klapa hit-serije ‘Nestali‘: U surovom podvelebitskom kršu morali su paziti i na poskoke

Uz glumce su bili i bivši specijalci koji su osim za instrukcije glumcima kako što uvjerljivije izgledati u ulozi vojnika
serija nestali 2
 Clinica Studio

Nakon mjesec i pol dana snimanja na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje, pala je zadnja klapa druge sezone hvaljene dramske serije "Nestali" koju je za HRT snimila Clinica studio. Četiri nove epizode kreću tamo gdje je završila prva sezona - od jutra 4. kolovoza 1995. godine. Šestorica hrvatskih vojnika Prka, Sikira, Nervoza, Gradski, Delon i Pape, koje su maestralno utjelovili Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić te Vedran Živolić i dalje se pokušavaju domoći oslobođenog teritorija, umaknut iza neprijateljskih linija gdje su se igrom slučaja zatekli. Više nisu sami, jer im se pri kraju prve sezone pridružila i Snježana koju tumači Sandra Lončarić.

image
serija nestali 2
Clinica Studio

image
serija nestali 2
Clinica Studio

Pored gore navedenih uloge imaju Enes Vejzović, Mladen Čutura, Nikša Butijer, Tarik Filipović, Milivoj Beader, Roko Sikavica, Igor Kovač, Ksenija Pajić, Anja Matković, Marija Škaričić, Alen Liverić, Slaven Knezović, Filip Radoš, Elvis Bošnjak, Mijo Jurišić, Stipe Radoja te drugi.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević, redatelj druge ekipe Ivan Pavličić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

image
serija nestali 2 Alan Katic
Clinica Studio

image
serija nestali 2 Sandra Loncaric
Clinica Studio

image
serija nestali 2 Goran Navojec
Clinica Studio

"Nestali" su se snimali u iznimno teškim uvjetima, u nezahvalnom i surovom podvelebitskom kršu, a kako je snimanje krenulo krajem travnja, ekipa je morala paziti i na poskoke koji su se tada počeli buditi. Uz glumce su u svakom trenutku bili i bivši specijalci koji su osim za instrukcije glumcima kako što uvjerljivije izgledati u ulozi vojnika, bili zaduženi i za sigurnost na setu zbog pirotehnike.

image
serija nestali 2
Clinica Studio
image
serija nestali 2
Clinica Studio

Nove epizode na program HRT-a trebale bi stići u jesenskoj shemi, nagađa se potkraj godine. Nedavno je autor serije Joško Lokas upitan je li ovo finalna sezona serije, za Jutarnji list odgovorio:

"Imamo napisano puno više, ali zbog ove situacije ne planiramo konkretno baš ništa. Nama je cilj završiti ovu sezonu u miru, privesti ovo snimanje kraju, pa ćemo vidjeti što dalje. Znamo naravno gdje radnja ide dalje, uvijek tako radimo. Zato smo i u prvoj sezoni ne znajući hoće li biti "Nestalih 2" zadnju epizodu napravili tako da ona može biti i logičan kraj ali i simbolizirati početak nečeg novoga. No hajmo završiti ovo na miru da nas korona ili poskok ili grom ne opali jer previše želimo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 09:56