‘MASKED SINGER‘

Ovo je prvih šest maski s potpisom Juraja Zigmana koje će nositi tajni natjecatelji u novom showu

Vezao sam se uz naše područje - imamo lik licitarskog srca ili pak Balthazara, što je baš pravo autohotno hrvatsko, kaže dizajner

Licitarsko srce; Torpedo; Balthazar

 RTL

Već ove subote od 20:15 sati na RTL-u počinje novi zabavni show, megaspektakl "Masked Singer", u kojemu će poznate osobe skrivene ispod atraktivnih maski izvoditi najpoznatije domaće i strane hitove, a u prvoj epizodi predstavit će se njih šest.

Voditeljica Antonija Blaće te detektivi u sastavu Enis Bešlagić, Ida Prester, Antonija Mandić te Borko Perić i više su nego spremni za početak i dobru zabavu uz pogađanja, a iako će identitet raspjevanih i maskiranih celebrityja još neko vrijeme ostati strogo čuvana tajna, ekskluzivno otkrivamo prvih šest maski koje će se predstaviti u prvoj epizodi showa.

Raskošne, bogate i atraktivne - upravo tako moraju izgledati maske zbog kojih je ovaj televizijski megaspektakl toliko poseban i drugačiji od drugih, a baš ih je takvima učinio naš proslavljeni dizajner Juraj Zigman, dizajnirajući ih posebno za ovaj show. Zigman je inspiraciju našao u hrvatskoj kulturnoj baštini, književosti, kultnim likovima, ali i svakodnevnom životu, a glavni cilj, ističe, bio mu je da gledateljima budu zabavne, neopterećene i simpatične.

image

Meduza

RTL

Prva od njih je ekstravagantna Meduza koja će već na prvi pogled očarati gledatelje. Ljubičasto-plavi tonovi, glamurozne šljokice te narančasti detalji koji krase njezine krakove jamče da će već s prvim taktovima glazbe postati prava zvijezda pozornice.

Idući je moćni i jedinstveni Torpedo, inspiriran prvim torpedom na svijetu izumljenom upravo u Rijeci 1866. godine. Torpedo osvaja svojim bogatim crno-srebrnim kostimom, a njegovi će ''ubojito'' sjajni performansi na noge podići i one najuspavanije.

image

Torpedo

RTL

Svoje je mjesto u showu našao i Tintilinić, mitološko biće i jedan od najpoznatijih likova hrvatske usmene predaje, koji je popularnost stekao posebice zahvaljujući Ivani Brlić-Mažuranić i njezinoj "Šumi Striborovoj". U veseloj i očaravajućoj crvenoj maski ukrašenoj zlatnim plamičcima, Tintilinić je spreman pokoriti pozornicu svojim vatrenim nastupima.

image

Tintilinić

RTL

U "Masked Singeru" na pozornici će zapjevati i Balthazar, u svojoj prepoznatljivoj crno-zelenoj kombinaciji, sa šeširom na glavi i raskošnim plaštom oslikanim motivima iz crtića. Simpatični profesor koji uz pomoć maštovitosti i čarobnog stroja rješava brojne probleme do danas se smatra najuspješnijim projektom Zagrebačke škole crtanog filma, a naslovna pjesma crtića i danas je dobro poznata svima. Što će na pozornici iskemijati legendarni Balthazar i hoće li njegovi nastupi postati jednako slavni, gledatelji će doznati već ove subote.

image

Balthazar

RTL

Dodatno veselje na pozornicu showa donijet će šareni Slatkač, kostim sladoleda koji će svojim veselim nastupima publiku i detektive podsjetiti na ljeto i izmamiti osmijehe na lice svim generacijama. Veselih plesnih hitova u njegovoj izvedbi neće nedostajati.

image

Slatkač

RTL

Žarko crveno Licitarsko srce prepoznatljiv je dio hrvatske kulturne baštine, a zaslužilo je postati i jedna od maski u showu "Masked Singer". Njegova se tajna izrade od davnine čuvala, baš kao što se krije i identitet poznate osobe koja će odjenuti masku u koju će se baš svi zaljubiti.

image

Licitarsko srce

RTL

''Vezao sam se uz naše područje, tako da imamo lik licitarskog srca ili pak Balthazara, što je baš pravo autohotno hrvatsko, a opet su tu i neke druge maske koje su stvarno plod mašte i slobode. Bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna. Baš sam se prepustio zabavi i zezanciji i svima u radionici sam rekao da sad radimo nešto da se zabavimo, da nam bude super'', dodaje dizajner Juraj Zigman.

A kako će izgledati prvi nastupi tajnih natjecatelja u ovim osebujnim i dojmljivim maskama, gledatelji će doznati već ove subote u 20:15 sati u novom RTL-ovu showu "Masked Singer".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:48