KLAPA ŠUFIT

Ovih 9 Splićana oduševljava publiku već 30 godina - a mogu vam pružiti i liječničku i pravnu pomoć!

Splićani su nedavno rasprodali Cankarjev dom u Ljubljani, a jednaki efekt se očekuje 23. studenoga, kada će zapjevati u sinagogi u Subotici

Klapa Šufit

 CROPIX

Kroz godine su se svrstali među ambasadore dalmatinske pisme, miljenici su publike, koncerti su im dupkom puni a njihova pjesma “Ne diraj moju ljubav” odavno je postala evergreen. Trenutno je na YouTube kanalu pregledana nevjerojatnih 45 milijuna puta. Oni su klapa Šufit, Splićani koji su nedavno i rasprodali Cankarjev dom u Ljubljani, a jednaki efekt se očekuje 23. studenoga, kada će zapjevati u sinagogi u Subotici. A pravu poslasticu raspjevano društvo priredit će i prvog dana u novoj godini, kada će pjesmom opiti ekipu na dubrovačkom Stradunu.

Pobjeda u Omišu

- Naši ozbiljni počeci krenuli su nakon što smo tri puta pobijedili na klapskom festivalu u Omišu, pa je uslijedio nastup na Splitskom festivalu, a kada smo se tamo pojavili s ‘Ne diraj moju ljubav’, doživjeli smo nešto nevjerojatno, gotovo neopisivo. Naime, prilikom izvođenja pjesme koju smo premijerno izvodili, publika u gledalištu već je tada zajedno s nama počela pjevati refren. Sada je točno deset godina prošlo od tog trenutka a mi ćemo zauvijek biti zahvalni autoru Vinku Barčotu i Remiju Kazinotiju, koji su nam podarili ovu pjesmu - ispričao nam je Teo Turk.

image

Klapa Šufit

CROPIX

30 godina

Zato ne treba čuditi što svi njihovi fanovi samo čekaju da na koncertima čuju akorde te pjesme. Šufit čini devet članova stalne postave, djeluju punih trideset godina, a posljednjih dvadeset svi su zajedno na okupu. Posebnima ih čini to što je njima glazba hobi. Svi oni imaju svoja zanimanja, profesije koje nisu vezane uz glazbu. Ima u Šufitu inženjera, agronoma, pravnika, doktora, opernih pjevača, turističkih vodiča.

Prvi tenor Igor Jelaska diplomirani je inženjer strojarstva, drugi tenor Jurica Nazlić je doktor medicine, specijalist kliničke farmakologije, endokrinologije i dijabetologije, drugi tenor Marko Lasić je operni pjevač u splitskom HNK kao i drugi bas Teo Turk. Ima Šufit i dvojicu pravnika, drugog tenora Tea Bikića i prvog basa Brunu Vučicu. Bariton Ivan Bratinčević agronom je i vinar, a bariton Krešimir Grgić građevinski monter, dok je drugi bas Zdeslav Mišurac turistički vodič.

- Nastupili smo mi na divnim pozornicama poput Peristila ili dvorane Lisinski. Mi smo društvo koje ide korak po korak, ništa ne forsiramo i sve nam se odvija spontano. Guštamo u putovanjima, glazbi i druženju s publikom. A ako govorimo o broju, onda mogu reći da imamo oko pedeset nastupa godišnje - kaže nam Teo i nastavlja da se ovo raspjevano društvo nalazi jednom tjedno na probi.

Vesele se nastupima po cijeloj zemlji, a odlazak preko granice jednako im je zanimljiv. Ne tako davno objavili su novi singl “Ljubav je znala”, na kojem uz Barčota aranžman potpisuje Leo Škaro.

Zorica i Tedi

- Uživamo, ali nije nam cilj da u potpunosti odemo u profesionalizam - reći će Teo.

Oko njih je, kaže, puno lipe dalmatinske pisme i dobre energije.

- Primjerice u Lisinskom smo predstavili sve ono što smo radili kroz karijeru - od a cappella pjevanja do naših autorskih skladbi i dalmatinskih pop-evergrina. Imali smo i sjajne goste, našu glazbenu divu Zoricu Kondžu, slovensku pjevačicu Tanju Žagar, s kojom smo snimili duet ‘Za cili život’, i našeg velikog prijatelja, neponovljivog Tedija Spalata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:36