HRVATSKA - TU

Ovako ćete odsad navijati! Poslušajte novu navijačku pjesmu pjevača koji je osvojio srca hitom ‘Hrvatska zastava‘

Puno mu je pomogao Dubravko Šimenc i njegovi kontakti s najpoznatijim hrvatskim sportašima za koje je pjesma i napisana

Isječak iz spota

 /Screenshot/youtube-ivan Mandic

Nakon sto je srce navijača osvojio pjesmom "Hrvatska zastava" koja je snimljene 2018.,a počela se masovno slušati i pjevati na svjetskom prvenstvu u Kataru pošto ju je Marko Livaja objavio na svom Instagramu Ivan Mandić ponovo je pripremio nešto novo.

Riječ je o navijačkoj pjesmi pod nazivom "David i Golijat" napisanoj povodom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara, s primarnim ciljem da motivira naše sportaše i da unese među navijače jedan novi način navijanja kojeg je Ivan kroz pjesmu pokušao prezentirati.

„Zamislite da vidite cijelu tribinu navijača kako kandiraju "Hrvatska,Hrvatska",pa stave ruku na srce i kažu "tuu" i tako naizmjence“, opisao je Ivan svoju želju.

„Uoči Europskog prvenstva javio mi se jedan od vođa udruge "Mi Hrvati" Željko Bulić i tražio od mene da napravim pjesmu, koja bi bila namijenjena navijačima na tribinama, s napomenom da on vjeruje da ja imam sve reference napraviti takvu pjesmu. Ja sam odgovorio da ne mogu raditi po narudžbi, ali kao da se dogodilo neko čudo. Našao sam neke stare zabilješke i na osnovu njih napisao novi tekst“, podijelio je gospodin Ivan.

Kako kaže obično kada napiše neki tekst ima i melodiju no to nije bio slučaj ovog puta. Ipak melodija je nastala u jednoj zimskoj šetnji s psom kada ga je uhvatila snježna mećava.

„Noseći psa s promrzlim šapama, u glavi se rodila melodija koju sam snimio na video da je ne zaboravim. Taj mali video ću uskoro objaviti na društvenim mrežama, a sve ostalo je bila stvar rutine. Kod kuće sam pjesmu usavršio i poslao svom producentu Draženu Stojčeviću koji je napravio aranžman i kod koga sam snimio audio snimak“, opisao je.

Pjesmu prati lijep i zanimljiv video spot u kojem se nalaze brojni hrvatski sportaši. Kako nam govori Ivan početak snimanja bio je u Njemačkoj.

„Prve scene videa sam počeo snimati u Münchenu s malonogometnom ekipom "Beton Boys" i njihovim gledateljima, koji su svi obukli prikladne hrvatske dresove. Na snimanju smo uspjeli stvoriti takvu atmosferu kao da je hrvatska reprezentacija uistinu na terenu. Neizmjerno sam im zahvalan na tome“, rekao je.

image

Isječak iz spota

/Screenshot/youtube-ivan Mandic

Zatim se snimanje spota preselilo u Hrvatsku gdje je, kako kaže, zahvaljujući nekim neobjašnjivim događajima stupio u kontakt s najuspješnijim hrvatskim bivšim i aktualnim sportašima.

„Krenuli smo s rukometašima rukometnog kluba Zagreb, Jakovom Gojunom i Zvonimirom Srnom, a pridružili su nam se još i Luka Klarica i Matej Mandić. To je bilo predivno iskustvo, a naročito mi je pomogao Jakov Gojun sa svojim dosjetkama i iskustvom. Veliku pomoć sam također imao u Dubravku Šimencu,tom čovjeku velikog srca i pozitivne energije, koji mi je omogućio da dođem do naših najistaknutijih imena poput braća Sinković, Ivica Kostelića,izbornika Zlatka Dalića i mnogih drugih“, opisao je Ivan te nadodao kako mu se doimala da ga je kroz snimanje vodila neka nevidljiva pozitiva energija.

image

Isječak iz spota

/Screenshot/youtube-ivan Mandic

„U mojim očima to je bilo Božje djelo. Želio sam da ne izostavimo sportaše koji nisu tako često prisutni u medijima, ali su njihovi uspjesi su nezaobilazni i veliki. Za snimanje smo dali izraditi posebne majice sa stihovima iz ove i pjesme "Hrvatska zastava“, rekao je Ivan.

image

Isječak iz spota

/Screenshot/youtube-ivan Mandic

Samo ime pjesme je metaforično i također nosi dublje značenje i poruku vezanu uz Davida i Golijata. Ivan poručuje da smo mi mali narod koji jako često pobjeđuje veće, mnogobrojnije nacije. Sa sportašima koji su sudjelovali u spotu još je u kontaktu, a većina je prezadovoljna sa snimljeni.

„Nadam se da će i oni objaviti pjesmu na društvenim mrežama. Imam velika očekivanja od nje, ali nisam ni u kakvoj euforiji. Jako poštujem i cijenim sve koji su snimili nove pjesme za nadolazeće sportske događaje i ne doživljavam ih kao konkurenciju nego braću Hrvate koji pokušavaju kroz pjesmu pokazati sportašima da nikada nisu sami“, završio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 15:47