VELIKE PROMJENE

Otkriveno kada starta Dnevnik Nove TV u novom terminu i prostoru: ‘Stvaramo novu eru informiranja‘

Transformacija TV studija, vele, dodatno će istaknuti sve prednosti i atribute informativnog programa Nove TV

Voditelji Dnevnika Nove TV

 Nova Tv

Novi studio, novi izazovi, novo vrijeme, moto je pod kojim će se Dnevnik Nove TV 2. listopada predstaviti u novom ruhu i u novom terminu. Najgledanija informativna emisija u zemlji slijedeće nedjelje starta s emitiranjem u 19 sati, dakle, petnaest minuta ranije nego dosad i to iz potpuno novog televizijskog studija koji je, ističu na Novoj TV, najmoderniji u zemlji.

- Svaka promjena donosi nove izazove, ali izazove kojima se veselimo. Novi studio izgleda izvanredno. Stvaramo novu eru informiranja u Hrvatskoj i zaista je divan osjećaj biti dio te medijske povijesti - kaže Romina Knežić, voditeljica Dnevnika Nove TV, dok Saša Kopljar dodaje:

- Idemo u novom terminu, u novom studiju, ali s jednakim entuzijazmom kao i prvog dana. Promjena nosi i novu energiju tako da ćemo sad podići ljestvicu još više. Nastavljamo donositi sve najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta na najbolji mogući način što gledatelji već godinama nagrađuju gledanošću - ističe Kopljar.

Podsjetimo, prije sedamnaest godina, 10. listopada 2005., Marija Miholjek i Petar Pereža po prvi su put pozdravili hrvatsku javnost u tada novoj, gledateljima nepoznatoj središnjoj informativnoj emisiji - Dnevniku Nove TV. Bila je to prekretnica ne samo za Novu TV, već i domaće televizijsko izvještavanje i prezentiranje vijesti općenito. Od tada do danas središnja informativna emisija Nove TV pomicala je granice i uvodila trendove što je prepoznato i na svjetskoj razini. Nova TV je tako osvojila Promax najprestižniju svjetsku nagradu u području promocije, marketinga i dizajna i to za produkcijsku grafiku u informativnom programu, te za najbolji TV studio i video zid. Također redakcija se može pohvaliti brojnim priznanjima i nagradama koje su dobili njezini novinari poput primjerice medijskih nagrada Večernjakova ruža i Zlatni studio, HND- ovih nagrada reporterima i snimateljima, Miko Tripalo nagrade za promicanje tolerancije... A sada je došlo vrijeme za nove izazove.

- Malo je teško odvojiti se od starog studija. Tu se stvarala jedna uspješna i lijepa priča, no drago mi je što ćemo uskoro predstaviti u novom terminu u još boljem i modernijem TV studiju u kojem tehnološka rješenja služe kao savršena podrška poslu koji obavlja cijela redakcija - kaže voditelj Petar Pereža.

- Tijekom svih ovih godina trudili smo se pomicati granice i uvijek biti inovativni. Drugim riječima, donijeti našim gledateljima najmodernija tehnološka rješenja. Novi studio je doista impresivan i lijep, baš kao što je lijep osjećaj zajedno s mojim dragim kolegama zakoračiti u novo informativno poglavlje koje je pred nama - kaže voditeljica Marija Miholjek.

Novom poslovnom poglavlju vesele se i Valentina Baus i Dino Goleš.

- Dino i ja smo se tek udomaćili, ali promjene su nužne u svakom razvoju i početak su novog razdoblja za sve nas u informativnom programu. Nova redakcija izgleda sjajno. Imamo intenzivne probe, sve napreduje jako dobro i jedva čekam sjesti u stolac i pozdraviti naše gledatelje iz novog okruženja - kaže Valentina Baus, a Dino Goleš dodaje:

- Novi, moderni news studio predstavlja veliki izazov, uzbuđenje i čast. Ovakve promjene potiču nas da budemo još bolji. Svi jedva čekamo da se okupimo u novoj redakciji i da započnemo jedno novo poglavlje - kaže Goleš.

S Nove TV ističu kako Dnevnik Nove TV u novi studio ulazi kao neprikosnoveni lider, a posljednjih trinaest godina to je najgledanija je središnja informativna emisija u zemlji. Transformacija TV studija, vele, dodatno će istaknuti sve prednosti i atribute informativnog programa Nove TV na medijskoj sceni, a novi vizualni identitet i termin emitiranja kruna su stalne posvećenosti Nove TV da gledateljima uvijek donese točne, provjerene i relevantne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:32