SPEKTAKL NA HRT-U

Otkrivamo što vas sve čeka tijekom triju večeri ‘Dore‘: Poznati i atraktivni gosti!

Hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove godine biraju četiri hrvatska žirija, ali i četiri međunarodna žirija

Raiven i Slimane

 Tjaša Barbo/Press

Idući tjedan sve će biti u znaku Dore. Očekuju nas tri večeri glazbenog spektakla na HRT-u. Izbor Hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije ići će u izravnom prijenosu iz HRT-ovih studija, a sve starta polufinalnim večerima koje su na rasporedu u četvrtak 22. i u petak 23. veljače. U obje večeri publika će moći čuti po 12 skladbi, a 8 najboljih ide u finale koje se zbiva u nedjelju 25. veljače.

O najboljima u polufinalnim večerima odlučuju isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivima), dok će u finalu o tome koja je pjesma najbolja uz gledatelje odlučivati i glasovima ocjenjivačkih sudova. Hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove godine biraju četiri hrvatska žirija (iz HRT-ovih centara Tagreb, Split, Rijeka i Osijek), ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovision Song Contesta 2024: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari, producenti...

image

Slimane

Press/

HRT je za gledatelje pripremio i atraktivan show program. Tako će u prvoj večeri polufinala nastupiti Slimane, francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu. Radi se o trenutno jednoj od najvećih zvijezda u Francuskoj koji je pobijedio u petoj sezoni francuske inačice showa ‘The Voice‘ i koji je prodao preko dva milijuna primjeraka albuma, osvojio je pet puta nagradu NRJ Music Award i ostvario preko 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Na Eurosong putuje s pjesmom ‘Mon amour‘ (‘Moja ljubav‘), koju će na Dori imati prigode čuti hrvatska publika.

U drugoj polufinalnoj večeri u show programu nastupit će Raiven, eurovizijska predstavnica Slovenije. Raiven, odnosno Sara Briški Cirman je mezzosopranistica i pop pjevačica, a na Eurosongu će pjevati pjesmu ‘Veronika‘ koja je inspirirana legendom o Veroniki Desinićkoj. Pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Eurosongu.

image

Raiven

Tjaša Barbo/

U finalu Dore show program priredit će prošlogodišnji pobjednici Dore, grupa Let 3.

Voditelji prve polufinalne večeri bit će Maja Ciglenečki i Duško Čurlić, a Dušku će se u drugoj polufinalnoj večeri na pozornici pridružiti Anja Cerar. Finale Dore vodit će svih troje voditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:39