PRIJATELJI TUGUJU

Odlazak jedne od najvećih hrvatskih manekenki: ‘Jasna je bila naša preteča Cindy Crawford‘

Uvijek je bila samozatajna i korektna, svjesna svoje kvalitete, maksimalno profesionalna, u sretnom braku s Belim, kažu prijatelji

Jasna Mihalinac

 Ivan Balić Cobra/

Jasna je bila naša modna legenda. Njezina pojava na pisti uvijek je bila događaj. Voljela ju je i televizijska i filmska kamera. Dapače - obožavala. No Jasna je unatoč svemu tome ostala skromna, kao da nije bila svjesna svojih mogućnosti. Mogla je postati velika zvijezda u inozemstvu, ali ona je ostala vjerna domaćoj modnoj sceni. Sa svojim surpugom Stipom Belobrkom bila je najljepši i najdraži par još iz vremena Modefesta - govori modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, opraštajući se od svoje prijateljice i kolegice Jasne Mihalinac-Belobrk.

image
Ivan Balić Cobra/

Smrt jedne od naših najvećih manekenki prošlog stoljeća modni svijet je zavila u crno.

- Uvijek samozatajna i korektna, svjesna svoje kvalitete, uvijek maksimalno profesionalna unosila je svoj osobni šarm u prikazivanju modela koje je prezentirala. U sretnom braku s Belim, također manekenom istih vrhunskih kvaliteta, kasnije uspješnim poslovnim djelatnikom.... Iskreno saučešće dragoj obitelji Belobrk - kažu Drago Muhić i Vesna Muhić, vlasnici jednog od prvih zagrebačkih pret-a-porter butika s kojima je pokojna Jasna često i rado surađivala.

image

Jasna u reklami za Marasku

Ivan Balić Cobra/

Jednu od najdražih i najljepših manekenki ‘stare garde‘ njezini prijatelji pamte kao damu koja je sjajno nosila ‘svoje godine‘.

- Uvijek je bila elegantna, Do zadnjeg trena radovala se životu. Igrala je tenis, uživala u miru svog doma.... Ne mogu vjerovati da je više nema - tužno govori Tihana Harapin Zalepugin.

- Jasna je bila jedna od najpoznatijih manekenki u Jugoslaviji. Dotad modeli ‘nisu‘ imali imena i prezimena, ali s pojavom Jasne svi su znali tko je ona i kako se zove. Jasna i neke njezine kolegice poput Nuše Marović i Irene Uhl bile su prave zvijezde. One su bile naša preteča svjetskih supermodela poput Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linde Evangeliste, Christy Turlington i Tatjane Patitz, koje su tek kasnije stupile na modnu pistu - kaže čuveni fotograf Ivan Balić Cobra, koji je s Jasnom često i rado radio.

image
Ivan Balić Cobra/

- Bila je veliki profesionalac. Uredna, točna, prijazna, draga, a kamera je bila zaljubljena u nju - prisjeća se Cobra koji ne može vjerovati da Jasna, koja je svojevremeno bila i Miss Teen u Plavom vjesniku, više nije među nama.

image
Ivan Balić Cobra/

O njenoj popularnosti govore i stari novinski članci, poput onog iz 1972. u kojem piše:

- Ove godine u Puli, na festivalu, fotoreporteri su najviše slikali Nedu Arnerić, Božidarku Frajt, Dunju Lango, Ružicu Sokić i Jasnu Mihalinac. Jasna je vodeća manekenka koja je debitirala u filmu ‘Poslijepodne jednog fazana‘ - pišu stare novine o filmu Marijana Arahnića, u kojem su uz manekenku glumili Rade Šerbedžija, Mile Rupčić, Igor Galo, ali i Mišo Kovač.

image
Ivan Balić Cobra/

- Jasna je u Puli boravila zajedno sa zaručnikom, također manekenom i glumcem u istom filmu, Stipom Belobrkom. Nisu se razdvajali, ali nijednom od paparazza nije padalo napamet da Jasnu kažnjava što je tako otvoreno i nedvosmisleno svima stavila do znanja koliko je drugi muškarci ne interesiraju. I nju su slikali jer je s njom, tako fotogeničnom i strpljivom, to morao biti dobar posao - pisale su novine te, 1972. godine o Jasni, koja se osim u tom filmu pojavila i u filmu ‘U sukobu‘, te TV seriji ‘Sumorna jesen‘...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:04