ULOGA U TV SERIJI

Novo lice Zrinke Cvitešić: Natapirana plava kosa i jaka šminka pretvorile su je u pravu, beskrupuloznu zlicu

Naša glumica u ‘Moći‘ igra bivšu gimnastičarku koja se udaje za moldavskog diktatora i čezne za vlastitim autoritetom

Zrinka Cvitešić u TV seriji ‘The Power‘

 Amazon Prime Video

Distopijski triler "Moć" ("The Power") spisateljice Naomi Alderman iz 2016. poslužio je kao predložak za novu, istoimenu TV seriju Amazon Prime Videa, koja će se premijerno prikazati ovoga ožujka. Projekt se počeo snimati 2020., no pandemija koronavirusa zaustavila je produkciju.

Ova serija o nadnaravnim sposobnostima prikazuje tinejdžerice diljem svijeta koje iznenada razvijaju sposobnost da ubijaju ljude strujom, što dovodi do toga da se ravnoteža moći u svijetu potpuno preokrene. Radnja prati likove iz Londona, Seattlea, Nigerije i istočne Europe, a cilj joj je ispričati priče ne samo o tome kako su ljudi osobno pogođeni ovom moći, već kako ona utječe na svijet u cjelini.

Nakon stanke uzrokovane covidom, ekipa se prošle godine napokon vratila na set, a među glumačkom postavom našla se i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić. Njoj je, naime, pripala uloga Tatiane Moskalev, bivše gimnastičarke koja je postala supruga moldavskog diktatora Viktora Moskaleva i čezne za vlastitim autoritetom.

Amazon Prime Video sad je objavio i službeni trailer serije u kojemu se može vidjeti koliko se Zrinka fizički transformirala zbog nove uloge. Natapirana plava kosa i upečatljiva šminka pretvorile su je u pravu, beskrupuloznu zlicu.

Nakon što se žene počnu dizati protiv vlasti, Tatiana svojom moći ubija Viktora, iako se svima čini da je imao srčani udar. Vrhovni sud tad je imenuje predsjednicom Moldavije. No vojni udar prisiljava Tatianu da pobjegne na jug zemlje, gdje proglašava novu državu pod nazivom Bessapara u kojoj će žene biti slobodne.

S vremenom će se pokazati da i vladarice mogu biti jednako pokvarene kao i muškarci. Tako Tatiana, primjerice, ograničava slobodu muškaraca da voze, putuju i rade bez pristanka ženske skrbnice. Kako će na kraju završiti lik koji utjelovljuje Zrinka Cvitešić, otkrit će sama serija "The Power", u kojoj glume i Toni Collette te John Leguizamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:21