ZLATNI STUDIO 2022.

Njihovi vokali impresionirali su publiku: Mladi Cvek ušao u društvo eminentnih Gibonnija i Bebeka

Za Zlatni Studio u kategoriji najbolji muški vokal nominirani su - Matija Cvek, Zlatan Stipišić Gibonni i Željko Bebek

Zlatni studio - najbolji pjevači

Ostalo je još malo vremena do završetka glasanja, pod motom "najbolji biraju najbolje", a za Zlatni Studio u kategoriji najbolji muški vokal nominirani su - Matija Cvek, Zlatan Stipišić Gibonni i Željko Bebek.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Prvi album

Iako mu je nogomet bila prva ljubav, Matija Cvek iza sebe ima već više od desetljeća bavljenja glazbom. Dok mu još prvi album nije bio objavljen, prva naklada potpisanih CD-ova koja je puštena u prodaju samo za fanove rasprodana je u rekordnom roku te je ostvario milijunske preglede njegovih pjesama na YouTubeu i jasno je da je riječ o velikoj glazbenoj nadi. Svoju prvu nagradu u Music pubu Zlatka Turkalja za najboljeg mladog pjevača osvojio je 2014. godine, a sada se ponovno "okitio" njome.

Naime, Matija Cvek dobitnik je novih dviju nagrada Music puba za 2020. godinu. Sa 16 godina je krenuo na satove pjevanja. S njegovim vokalnim kvalitetama publika se imala priliku upoznati kroz nastupe u HRT-ovoj emisiji "A strana", što mu je bila velika odskočna daska te kroz sudjelovanja u showu "Volim Hrvatsku" (kao prateći vokal) nastupima na festivalima i svojim skladbama koje sjedaju na prvu. Uz sve to Matija je angažiran i kao prateći vokal Jacquesa Houdeka s kojim je nastupio na Eurosongu 2017. godine s pjesmom "My Friend". Sve je oduševio singlom i baladom "Visine", pjesmom koja objedinjuje sav njegov talent na jedan nježniji i lirski način. Pjesma je to za koju je stihove napisao sam Matija. "Visine" su pjesma koja izvlači svu silinu i emocija tako i našeg glazbenika.

Tu su i uspješne suradnje sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem iz TBF-a, Matijom Dedićem kao i drugim eminentnim glazbenicima. Prvi singl "Potraži me u jeseni" izašao mu je 2016. godine. Prosinac iste godine obilježio je nastupom u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kao solist Jazz orkestra OSRH. Matija je s pjevačicom Nikom Turković u dugogodišnjoj vezi, a koliko su skladan par, dokazuje i činjenica da, s obzirom na to da su u istoj branši, imaju puno razumijevanja jedno za drugo te su postali pravi partneri, privatno i poslovno, iako im okolina često govori da bi jednog dana mogli postati jedno drugom konkurencija te da će to prije ili kasnije utjecati na njihovu vezu, oboje se slažu kako ih toga nije strah.

image

Matija Cvek

CROPIX

Dominacija

"Iskreno sam zahvalan na nominaciji u ovoj kategoriji. Godinu na izmaku stvarno smatram uspješnom, a ovakve nominacije nagrada su za uložen trud. Hvala žiriju na podršci. Čast je biti i spomenut među takvim veličinama i uopće konkurirati za nagradu za najboljeg pjevača. Sve je to lijepa motivacija za sve daljnje izazove", rekao je Cvek nedavno.

Miljenik svih generacija i jedan od naših najvećih kantautora svih vremena, čija glazba daleko nadilazi granice Hrvatske, upravo je Zlatan Stipišić Gibonni. Prošle je godine objavio album "U po ure" koji je naišao na odličan feedback i kod kritičara i kod publike. Nizozemska, Švedska, Italija, Mađarska ili Amerika i Kanada zemlje su u kojima njegova glazba nije samo prepoznata nego i osvaja vrhove slušanosti iTunesa i Deezera.

Naime, hvaljeni kantautor je u vrhu slušanosti na streaming servisima, u Švedskoj se tako uspeo na treće mjesto prodaje albuma, i to ispred Due Lipe, a čak je ušao na Billboardovu listu najprodavanijih albuma u Americi. Nedavno je pojasnio kako doživljava nominacije za najveću medijsku nagradu u zemlji. "Pokušat ću se osvrnuti na Arsenove riječi, kada je riječ o nagradama. U sjećanju mi je ostalo kada bi reka - to nisu nagrade, već priznanja. Naime, Arsen je želio reći da se nagrade dodjeljuju u materijalnom obliku, a priznanja su ona koja daju status.

Obiteljski život

A ja ću se nadovezati da nakon što mi je objavljen album 'U po ure', u ovim pandemijskim vremenima, neizmjerno sam ponosan što imam takvu publiku, jer u vrtlogu svega što se događa, od narušenog zdravlja ljudi, koridora 5C, Pelješkog mosta i tisuću drugih informacija, prepoznata je emocija u pjesmama koje su poput male ispovijedi", rekao je. Od prvog je dana bavljenja glazbom znao da se persona ne može stvoriti.

"Vjerojatno se može postići kratkotrajan uspjeh, ponekad umjetan. Ja nikada nisam bio taj tip autora. Nikada nikog nisam lansirao, meni su se povremeno događale suradnje. Nisam imao motiva nekoga glazbeno oblikovati. Sve se događalo spontano, surađivao sam s osobama kojima sam u njihovu maratonu bio pri ruci. Olivera je život umijesio da bude takav: svi njegovi uspjesi, sjete nostalgije i emocije formirale su ga kao pjevača. Istina je da se s glasom samo rodiš, ali glas nije sve. Da bi pjevač bio uvjerljiv, mora imati ozbiljnu kilometražu života iza sebe da bi to što pjeva bilo vjerodostojno", istaknuo je.

image

Zlatan Stipišić Gibonni

CROPIX

Za Željka Bebeka kažu da je istinska živuća glazbena legenda. Njegov profesionalni put glazbenim stazama počeo je davne 1965. godine. Neizbrisiv trag na glazbenoj sceni ostavio je dok je bio član Bijelog dugmeta od 1974. do 1984. godine, a kritičari taj period označavaju kao najbolji za taj bend. Naime, Bebek se može pohvaliti nevjerojatnom energijom i sa 76 godina, istim intenzitetom stvara i nastupa kao na počecima glazbene karijere, a mnoge su mu pjesme posebno drage, rado ih izvodi, ali balade prednjače.

"Cijeli život radim ono što najviše volim, a to je glazba i sve oko glazbe. Drugo, imam prekrasnu obitelj bez koje puno stvari ne bi moglo ići ovakvim tijekom. Nastojim živjeti zdrav život, a ima tu, naravno, i genetike koja je odredila to da mogu u ovo vrijeme biti toliko snažan i aktivan i, na kraju, uspješan. Teško je dati neki recept za to, jer nisam ga ni ja svjesno primijenio, već se ova cijela stvar, na moju sreću, na ovaj način događa. Nekom se dogodi, nekom ne, a ja spadam u sretnike koji sa životnim uspjesima traju i dalje", priznao je Bebek.

U prosincu je komentirao nominaciju za najbolji muški vokal. "Velikim uspjehom već smatram što su me ljudi iz struke uzeli u obzir za nagradu, jako sam sretan i radostan što se nakon toliko dugo vremena na sceni, u vrijeme kad ima puno mladih koji su sjajni i prekrasni, našlo mjesto za Bebeka koji je poznat po svojoj boji glasa i po načinu pjevanja. Već je nominacija jedno lijepo priznanje u kojem jako uživam", rekao je. Album "Mali oblak ljubavi" ima pjesme posvećene njegovoj obitelji, sinu, kćeri i supruzi.

image

Željko Bebek

CROPIX

Novi spotovi

Duet sa sinom Zvonimirom "Kakav otac, takav sin" baš ovih dana izlazi kao spot i bit će objavljen na YouTubeu i svim ostalim platformama. A ljetos je izašla pjesma i spot za pjesmu "Kćeri moja", svojevrsna posveta očevima i kćerima, a u videu se pojavljuje Bebekova kći Katarina, ali i sin Zvone. "'Kćeri moja' himna je svih očeva i kćeri, prava obiteljska ljepota i zbog toga se ne čudim da je toliko popularna i da je odmah dobila Cesaricu i da je jedna od najslušanijih pjesama objavljenih u mojoj karijeri. Tome se radujem, posebno jer smo u toj pjesmi zajedno nastupili Katarina, Zvone i ja. Tim više je ta pjesma naš obiteljski praznik", rekao je Željko Bebek.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:49