ZAHVALJUJUĆI SINU

Nezaboravna Tajči pohvalila se novim uspjehom: ‘O ovome sam mogla samo sanjati‘

Vjerovala sam da više nikada neću ni glumiti, a onda me moj sin Blais zamolio da igram u njegovom kratkom filmu, rekla je Tajči

Tatjana Cameron Tajči

 Instagram

Tatjana Cameron Tajči nakon više od tri desetljeća ponovo je ušla u svijet glume. Uspješno, jer je, kako se pohvalila na društvenim mrežama, na nedavno održanom 54. Hour Film Festivalu u Nashvilleu bila nominirana za najbolju glumicu.

- Moram priznati da sam davno odustala od mladenačkog sna o tome da ću u životu biti nominirana za glumačke nagrade. Iskreno, vjerovala sam da više nikada neću ni glumiti, a onda me moj sin Blais (16) zamolio da igram Mamu u njegovom kratkom filmu 'CTRL' - priča Tajči, koja otkriva da je ovu ulogu dobila slučajno:

- Bila sam Blaisova zadnja opcija, jer je mladi redatelj isprva u vidu imao neke druge glumice, no kako su one zbog pretrpanog rasporeda morale odustati, u zadnji trenutak uskočila sam u ovu ulogu - objašnjava Tajči koja snimanje filma opisuje kao lagan posao, a pohvalila je i redatelja i njegovu ekipu.

- Više nego solidan scenarij Blais je napisao uz svoja dva prijatelja srednjoškolca, a premda su to radili večer prije samog snimanja (s obzirom na to da je propozicijama bilo predviđeno da se čitav film mora napraviti u roku od 54 sata), moji dijalozi bili su dobro napisani, a redatelj mi je na setu dao jasne upute. Uz sve to, na samom snimanju stvorila se zabavna i kreativna energija, pa je cijeli posao napravljen bez ikakvog stresa, što je iznimno važno. Naime, tijekom svoje karijere radila sam mnoge poslove s profesionalnim redateljima gdje se o ovako lijepoj radnoj atmosferi moglo samo sanjati - ističe Tajči i dodaje:

- Bilo mi je lijepo vidjeti se na velikom filmskom platnu! Tako sam ponosna na Blaisa Ludwiga, cijelu 'CTRL' postavu i ekipu. I zahvalna sam 54 Film Festu na nominaciji i tome što inspirira mlade filmaše i daje im priliku da stvaraju umjetnost! - kaže Tajči, koja se glumom počela baviti još kao zagrebačka djevojčica, u vrijeme kad je bila članica Zagrebačkog kazališta mladih. U tom periodu, prije nego li ju je ljubav prema glazbi odvela na jedan drugi životni put, igrala je u brojnim predstavama, a najpoznatija njezina uloga bila je u predstavi 'U koga se uvrglo to dijete'.

No nastavila je glumiti i po dolasku u Ameriku.

- Gluma nam je nekako u obitelji. Recimo, moju sestru Sanju prepoznaju na turnejama po ulozi Myre u Disneyevom filmu 'Holes’ (ona je glumila u dosta velikih serija u LA-u), a naša polusestra Tonka od malena uživa u angažmanima na zagrebačkim kazališnim daskama i u TV studijima. Što se mene tiče, ja sam 1993 diplomirala glumu i mjuzikl na American Musical and Dramatic Academy u New Yorku. U Los Angelesu sam radila na nekoliko TV serijala, i u predstavi uz Kseniju Prohasku i Ninu Sabljić, u New Yorku sam radila u kazalištima (čak sam glumila u Shakespeareovoj predstavi 'Zimska Priča'). dok sam 1994-te igrala Kate u 'Poljubi me Kato' u riječkom HNK. Zadnje sam glumila 2011 .u predstavi ‘My Perfectly Beautiful Life” cjelovečernjem mjuziklu kojeg sam sama napisala - priča Tajči koja se na Oscar-partyju u Nashvilleu što ga je organizirala udruga Žene u TV i filmu (Women in TV and film) čija je i sama članica) pojavila u odijelu hrvatskog kreatora Ivana Friščića.

- Tajči je lani tijekom svog kratkog boravka u Zagrebu navratila kod mene i uzela par kreacija koje su joj se dopale. Jedna od njih je i odijelo u kojem se pojavila u Nashvilleu i za koje je, kako mi je rekla, dobila brojne komplimente. Drago mi je zbog toga, a još draže mi je što je ona u tom odijelu djelovala preslatko i prelijepo - ističe Friščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:34