D’N’B UNITED

Ne propustite najveće okupljanje domaće drum‘n‘bass scene ovoga vikenda u Aquariusu

Idejni začetnici D’n’B United događanja su DROP kolektiv iz Zagreba koji se bavi promocijom bass glazbe (dubstep, grime i drum‘n‘bass)

Klub Aquarius

 PROMO

Više od 80 glazbenih imena iz svih krajeva zemlje ovoga vikenda u Aquariusu predstavit će mnogobrojne drum’n’bass podžanrove u jedinstvenom dvodnevnom glazbenom događanju - D’n’B United. Ovo najveće okupljanje domaće drum’n’bass scene održat će se 13. i 14. svibnja u spomenutom klubu na zagrebačkom Jarunu.

D’n’B United kreće u subotu, 13. svibnja, u 14 sati na terasi kluba Aquarius, a zatim se seli od 20 sati na dva unutarnja floora kluba; A1 i A2.

Sljedeći dan, u nedjelju, 14. svibnja, D’n’B United afterparty kreće u 14 sati i završava u 23 sata na terasi kluba. U popodnevnom dijelu programa puštat će se “lakši” drum‘n‘bass (liquid funk, intelligent, atmospheric i jazzstep), a u subotu navečer na A1 flooru očekujte “tvrđi” drum‘n‘bass (neurofunk, darkstep techstep, hardstep i bass metal), a na A2 mainline drum‘n‘bass (ragga jungle, jump-up i drumstep).

image

D’n’B United

PROMO

Više od 80 izvođača predstavit će nekoliko generacija drum’n’bass scene koja se razvila početkom 1990-ih i postala jedan od najpopularnijih pravaca elektroničke glazbe u svijetu i Hrvatskoj. Neki među njima su svoje DJ karijere već stavili na “mirovanje”, a nekima će ovo biti prvi javni nastup. Posebna zanimljivost bit će i “format” u kojem nastupaju, a to je back2back, odnosno u paru.

Idejni začetnici D’n’B United događanja su DROP kolektiv iz Zagreba koji se bavi promocijom bass glazbe (dubstep, grime i drum‘n‘bass). Kolektiv je aktivan od početka 2022. godine, a čine ga DJ-evi DMT, Ela i Fris te grafički dizajner Robert Čanak (autor vizuala za D‘n‘B United). Svoje evente održavaju u klubovima Dva Osam i Pločnik na mjesečnoj bazi.

Prijatelji i partneri D’n’B United okupljanja su Shabby Kicks (drum‘n‘bass kolektiv iz Rijeke), Koturaljke (Udruga za promicanje glazbene kulture mladih iz Osijeka), Klubskascena.hr (medijski partner) i Hemps.hr (distributer CBD proizvoda i vlasnik Muzeja kanabisa u Zagrebu).

Ulaznice su u prodaji putem Core Event sistema. Pretprodaja po cijeni od 10 eura traje do subote u 20 sati, a nakon toga se mogu kupiti na ulazu kluba po cijeni od 12,50 eura do ponoći ili 15 eura nakon ponoći.

image

D’n’B United

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:02