ATRAKTIVNA PJEVAČICA

Natali u društvu dečka slavila rođendan, ali to nije jedini razlog za slavlje poznate pjevačice

Pjesma ‘Slobodna‘ osvojila je domaće ljestvice, ali i publiku u Poljskoj, gdje se nalazi na prvom mjestu jedne tamošnje radio postaje
Natali Dizdar
 Instagram

Natali Dizdar ovih dana ima tri razloga za slavlje. Zadarska pjevačica, za početak, 27. kolovoza proslavila je svoj trideset i šesti rođendan, i to na Hvaru u društvu prijatelja i svog dečka Williama Pergea, s kojim je u Dalmaciju doputovala nakon što je u njegovoj rodnoj Francuskoj danima uživala na Dune du Pilat, najdužoj pješčanoj dinu u Europi, nedaleko od Bordeauxa.

No, Natali je slaviti počela i prije samog rođendana, jer je nakon pet godina studiranja diplomirala Gestalt psihoterapiju.

- Nakon pet godina studiranja i rada konačno sam diplomirala četverogodišnju edukaciju za Gestalt psihoterapeuta pri institutu Psihika. To je nekako bio logičan nastavak mog školovanja koje sam negdje uvijek imala u planu još otkako sam diplomirala socijalnu pedagogiju na edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Gestalt je zapravo - osim što je jedan od vodećih psihoterapijskih smjerova i filozofija - i svojevrsni odgovor na problematiku društva u kojem danas živimo tako da se s ovom novom diplomom osjećam vrlo osuvremenjenom - ističe Natali, koja nema problema sa spajanjem svoje glazbene karijere s poslom psihoterapeuta.

image
Natali Dizdar
Privatni album
image
Natali Dizdar
Privatni album

- S obzirom da su mi ove godine zbog korone otkazani mnogobrojni koncerti, ne vidim što bih uopće i trebala spojiti. Naravno, u nekim vremenima koja ne podrazumijevaju 'novo normalno' neobično je spajati ta dva svijeta i te dvije uloge, ali ja volim izazove i za sad mislim da mi ne ide loše. Gestaltisti dolaze iz raznih ‘backgrounda’ tako da je moje iskustvo u glazbi i jednom specifičnom načinu života samo podrška širini priča s kojima ljudi dolaze na psihoterapiju - objašnjava pjevačica, koja, naravno, nije zanemarila ni svoju veliku ljubav - glazbu. Pjesma 'Slobodna', nastala u njenom muzičkom izletu u projektu 'Beti' (koji uz nju čine njeni dugogodišnji prijatelji i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević), osvojila je domaće top ljestvice, ali i publiku u Poljskoj, gdje se nalazi na prvom mjestu jedne tamošnje radio postaje.

- Hvala Poljacima i svima koji nas prate. Što se tiče glazbe 'Beti' završava svoj EP, a osim toga radim paralelno i EP za svoju samostalnu karijeru koji bi trebao izaći početkom sljedeće godine. Nadam se koncertima i živom kontaktu s publikom a u međuvremenu radim Gestalt sa svojim klijentima i pazim na svoje fizičko i mentalno zdravlje u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima - otkriva trostruka slavljenica.

image
Natali Dizdar
Privatni album
image
Natali Dizdar
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:49