‘OVO JE RAJ!‘

Naša najtraženija manekenka: Živjela sam u Miamiju, Londonu i Parizu, ali ništa se ne može mjeriti s Hrvatskom

Naša najtraženija manekenka i glumica Ema Kovač provodi se ovih dana u Dubrovniku i Splitu
 Privatna arhiva

Oboje mladi, zgodni, utrenirani. Ona vitka, putena plavuša, on markantni, latino muškarac. Slavni je glumac, iza nje je karijera modela i prva glumačka uloga.

I kaže on njoj:

- Znaš kako je Alisa došla u zemlju čudesa? Znam kako se osjećala, jer sad ja mislim da sam došao u zemlju čuda. U drugo stoljeće, drugi svemir.

Ema Kovač se smije dok nam prepričava prizor, kaže, ravan onima iz jeftinih ljubavnih romana. Baš se tako Ema i nadala da će biti, kad je s dečkom Gennarom prihvatila ponudu Hrvatske turističke zajednice da proputuje Jadranom i doživljaje podijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Ona i Gennaro jamče veliku publiku. Emu prati 250.000 ljudi, poznatog talijanskog glumca dvaput više, pola milijuna.

image
Privatna arhiva

Zemlju čudesa Gennaro je pronašao pod dubrovačkim zidinama, prvoj stanici njihova putovanja. Takav bi "posao" uvijek, kaže, objeručke prihvatila. Riječ posao je pod navodnicima jer ovo je, kaže, čisti užitak. A pritom i promocija Hrvatske. Najviše Talijanima, koji nju i Gennara vjerno prate. Pa ih zaustavljaju na ulici, traže autograme, snimaju s njima selfije. A da i ne pitaju.

- Jasno da nam to godi, ali i ova sloboda je sjajna. U pet dana, koliko smo u Dubrovniku, zaustavili su nas jednom. Talijani - smije se Ema. Nevjerojatno je zgodna. A i pametna, elokventna. Načitana. Reakcije na njezine fotografije broje se u desecima tisuća. Pratitelje zanima gdje je to, kako bi i sami došli.

- Obilazili smo lokacije, koje nisu toliko poznate vanjskom svijetu, inozemstvu. Pet dana smo tu i baš sam u šoku. Vidjeli smo mjesta pred kojima stanem i pitam se kako je moguće da nitko o ovome ne priča. Primjerice, o Elafitima. Otišla sam tamo s curama koje su radile za Victoria Secret, a u Dubrovniku su bile na djevojačkoj zabavi jedne od njih. Biti influencer nije lako ni beznačajno, kako ljudi to misle. Idealan je to način da možeš pokazati da neko mjesto uopće postoji. Ali ne samo objaviti fotografiju, nego prenijeti doživljaj - brzo govori Ema.

image
Privatna arhiva

Veliki je fan "Igre prijestolja" pa je obilazak lokacija snimanja bila obavezna u rasporedu. Bila je na Lokrumu, slikala se na prijestolju. Dubrovčani su joj ispričali legendu o prokletstvu Lokruma.

Čita nam najnoviju objavu ispod jedne od slika.

- Ema, ove emocije koje živimo preko vas i preko svega što radite i kamo idete neopisive su i jedva čekam i sama tu doći - napisala je Talijanka. Zbog Talijana najveći broj svojih postova i piše na talijanskom.

Sjedi u foajeu dubrovačkog hotela Kompas, s četiri zvjezdice. Poslije razgovora će na ručak u restoran Azzuro, zbog kojega je produljila za koji sat boravak u Dubrovniku.

- To je fusion hrana, malo azijskog dodira u ovom gradu bogate tradicije.

Putovanje traje 14 dana, nakon Dubrovnika su, u petak, otišli za Split pa na Kvarner i u Istru. Obići će Opatiju, Poreč, Brijune, Motovun... Raspored je popunjen.

- Gennaro i ja smo se i upoznali u realityju, u kojemu se vrlo intenzivno provodio svaki sat i putovalo s mjesta na mjesto. Kad si u duši avanturist i imaš želju vidjeti nova mjesta, nije ti problem. Na godišnjem se ne volimo odmarati, volimo da nam je svaki dan ispunjen - energična je.

image
Privatna arhiva

U lipnju su, 22. VI., ona i Gennaro proslavili prvu godišnjicu veze. Za njega je organizirala posebnu večer.

- Bili smo u Positanu, navečer smo isplovili na brodu. Uz zalazak sunca smo jeli morske plodove, pili vino. Baš sam htjela romantičnu večer iz najgorih ljubića.

Zaruke, kaže, nisu na vidiku. - Volimo se, uživamo. Živimo zajedno u Rimu. On je bio u Čakovcu i upoznao moje. Prije toga je naučio osnovne riječi da bude pristojan, hvala, molim, kako ste. Ja sam se s njegovima družila i prije, na početku veze. Gennaro je odrastao s majkom i bakom, otac ih je napustio dok je bio beba. Sad ima poočima, koji je sjajan čovjek i uspjeli su ga sačuvati od svih loših izazova Napulja i Sicilije. Mene su prihvatili kao svoju - sretna je danas u ljubavi.

Zasad joj sve polazi za rukom. Završila je studij glume i aktivan modeling ostavila iza sebe.

- Baš sam završila višemjesečno snimanje serije 'Fosca innocenti', u kojoj glumim jedan od glavnih likova, rame uz rame sa slavnom talijanskom glumicom Vanesom Incotradom. Zovem se Anka i pomalo sam zločesta - vesela je zbog prve prave uloge.

Za ulogu je izabrana na audiciji, serija će biti emitirana krajem sljedeće godine. Dečko joj je, kao iskusan glumac, pomogao oko pripreme za audiciju.

image
Privatna arhiva

Status supermodela bio je dobra odskočna daska. Za život općenito i za karijeru. Živjela je po svjetskim metropolama, u Miamiju, Londonu, Ateni, Hamburgu, Parizu. Prednost Hrvatske u odnosu na sve ove destinacije je, kaže, more.

- Razvedenost naše obale je nevjerojatna. Nigdje takvo što nisam vidjela, a obišla sam svijet. Sad kad smo brodom oplovili sve ove otoke... uvale kakve sam vidjela, na koje se može samo brodom, nema ih na svijetu. More je glavni adut, a zatim povijest. Hrana je sjajna. Svi su nas mazili - smije se.

Iako model, kojem je višak svaki kilogram više, ne mora se, kaže, brinuti o tome što jede.

- Genetika mi je najveći saveznik. Paziti ne moram, sreća, jer volim isprobavati lokalne kuhinje. Ali nema mi boljega od svježe ribe, tek izvađene iz mora, na roštilju.

image
Privatna arhiva

Modna se scena, mic po mic, kreće poslije pandemije. Ema je snimila nekoliko kampanja, ali...

- Jako sam se udaljila od mode. Pružila mi je prekrasna iskustva i poslove, upoznala sam puno novih ljudi, ali otkad sam krenula u svijet filma, modna je priča za mene završena. Nikad ne zatvaram vrata iza sebe, pa ne odbijam mogućnost da ću možda doći u napast snimiti neku dobru kampanju s velikim brendovima - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:25