MISS UNIVERSE 2022.

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj: 13 djevojaka borit će se za titulu najljepše

- Sudjelovanje na izboru Miss Universe ogromna je promocija Hrvatske, rekla je Marija Kraljević, direktorica izbora

Miss Universe 2022.

 Miss Universe 2022.

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održat će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na Jutarnji.hr, a za titulu najljepše od prvobitno odabranih 35, natjecat će se 13 prekrasnih finalistica koje su s pripremama za veliko finale započele u Zagrebu, a nastavile u Opatiji.

- Neizmjerno smo zahvalni svima koji podržavaju izbor Miss Universe Hrvatske: prije svega hotelu Esplanade u Zagrebu te grupaciji Liburnia Riviera Hotels iz Opatije u čijim novouređenim hotelima Heritage Hotel Imperial i hotelu Ambasador održali pripreme za spektakl ljepote koji nas očekuje 23. svibnja. Nakon dvije pandemijske godine nikome nije lako, te još više cijenimo što su u izboru Miss Universe Hrvatske prepoznali mogućnost vrhunske promocije, rekao je vlasnik licence Vladimir Kraljević.

Mogućnost vrhunske promocije uz izbor Miss Universe prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica.

- Sudjelovanje na izboru Miss Universe ogromna je promocija Hrvatske. Uz gledanost od preko 500 milijuna u 170 zemalja te višemilijunsku bazu na društvenim mrežama, Hrvatska dobiva vidljivost kakvu je teško izraziti u novcu i drago nam je da je i Hrvatska turistička zajednica prepoznala tu mogućnost promocije. Čestitam svim finalisticama – mislim da je ovo jedna od najboljih generacija i uistinu je bilo zadovoljstvo raditi s njima. Disciplinirane, vrijedne, pametne i lijepe, sigurna sam da je pred svakom od njih lijepa budućnost. Ovime želimo zahvaliti i njihovim obiteljima kao i svim sponzorima jer bez zajedničkog rada i truda niti ovaj izbor ne bi bio moguć, rekla je Marija Kraljević, direktorica izbora.

image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.

Kako same pripreme djevojkama ne bi bile monotone i svodile se samo na vježbanje hodanja i koreografije, Direkcija je ove godine za njih pripremila i izlet u Hrvatsko Zagorje, na Vuglec Breg, gdje su djevojke uz prekrasnu prirodu uživale i u vrhunskoj hrani i pjenušcu.

Sve što su djevojke radile u Zagrebu i Opatiji zabilježeno je kamerom tako da će gledatelji imati priliku sve vidjeti u live streaimngu u ponedjeljak, 23. svibnja na Facebook i YouTube kanalima Jutarnjeg lista.

Finalne večeri finalistice će nositi haljine Bariba, kupaće kostime Pletix i sandale Baldinini, a da bi zasjale u svoj svojoj ljepoti pobrinuti će se vizažisti Učilišta Profokus u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Frizerskog studija IN u suradnji sa Schwarzkopf Professional proizvodima za njegu kose.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu zlatarne Dodić saznat ćemo 23. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.

Kroz program će gledatelje voditi Davor Garić dok će u glazbenom dijelu nastupiti Jacques Houdek i Filip Rudan.

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 70 godina, u vlasništvu WME Endeavor agencije, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Aktualna Miss Universe je 21-godišnja Harnaaz Sandhu iz Indije koja najveću inspiraciju crpi od svoje majke, koja je slomila generacije patrijarhata kako bi postala uspješna doktorica ginekologije i vodila svoju obitelj. Potaknuta podržati druge žene na isti način, Harnaaz je odrasla radeći sa svojom majkom u zdravstvenim kampovima koji su se baviti zdravljem žena i menstrualnom higijenom.

Duboko svjesna privilegije koje joj je dala borba njezine majke, Harnaaz je danas snažan zagovornik osnaživanja žena, posebno njihovih ustavnih prava na obrazovanje, karijeru i slobodu izbora. Profesionalno, Harnaaz je glumica s dva Punjabi filma koji bi trebali biti objavljeni 2022. godine i nada se razbiti stereotipe koji u svijetu vladaju prema ženama.

U slobodno vrijeme Harnaaz voli biti u društvu svojih prijatelja, voli yogu, ples, kuhanje, jahanje i igrati šah. Ona vjeruje u izreku – „Sjajne stvari događaju se onima koji ne prestaju vjerovati, pokušavati, učiti i biti zahvalni.“

FINALISTICE MISS UNIVERSE HRVATSKE 2022.:

  1. Gabriela Balek, 21, Split
  2. Monika Bogdanić, 23, Zagreb
  3. Maria Delić, 23, Rijeka
  4. Veronika Đerek, 18, Ivanić Grad
  5. Lara Fuchs, 20, Poreč
  6. Iris Kralj, 25, Varaždin
  7. Klaudija Krezić, 23, Sesvete
  8. Andrea Mandarić, 22, Split
  9. Emanuela Mažar, 21, Samobor
  10. Magdalena Milošević, 21, Metković
  11. Arijana Podgajski, 19, Krapina
  12. Karmen Vulić, 24, Split
  13. Antonela Zvonković, 21, Karlovac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10