OVOGODIŠNJI NOVITET

Na Dori prvi put glasao strani žiri, gledatelji bili bijesni: ‘Pa naravno da će tako glasati...‘

Svaki ocjenjivački sud sastojao se od tri člana, koje čine glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti

Strani žiri glasao na Dori

 Screenshot HRT

Žiri i publika su glasali - 29. predstavnik Hrvatske na Eurosongu je Baby Lasagna! Između 16 skladbi, ‘rezerva‘ je odnijela pobjedu, a od ove godine HRT je uveo i novost. Žiri se, naime, sastojao i od stranaca. Osim žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, glasala su i četiri međunarodna žirija iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Međunarodni ocjenjivački sudovi izabrani su između zemalja sudionica Eurovision Song Contesta 2024.

Svaki ocjenjivački sud sastojao se od tri člana, koje čine glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

Tako su ukrajinski i talijanski žiri svojih 12 bodova dali Vinku Ćemerašu, njemački žiri 12 bodova dao je Eugenu, a Island Baby Lasagni.

Ta se novost, koja je u drugim europskim zemljama praksa već od ranije, nekim gledateljima nije svidjela, a svoje su nezadovoljstvo podijelili na društvenim mrežama.

"Šta je ovo, ukrajinski žiri glasa na Dori???", "Meni osobno bezveze jer se time homogenizira natjecanje i postaje dosadnije, sve se prilagođava nekakvom srednjem ukusu", "Čemu njihovi glasovi. Kao da za nogometnu momčad biraju strane zemlje koje igrače ćemo stavit‘, pa naravno da će birat‘ one slabije", "Čisti idiotizam dopustiti da imaš glasove od drugih država. Čemu onda i Eurovizija, već znaš što ljudi misle vani... Glupost", glasili su samo neki od komentara gledatelja koje su podijelili na internetu.

image

Komentari na strani žiri na Dori

Screenshot Reddit/
image

Komentari na strani žiri na Dori

Screenshot Reddit/
image

Komentari na strani žiri na Dori

Screenshot Reddit/
image

Komentari na strani žiri na Dori

Screenshot Reddit/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 07:48