Serija Gorana Milića

Može se živjeti i u sobi od 11 kvadrata u koju stane sve: krevet, televizor, frižider, kupaonica, pa čak i radni stol

U ponedjeljak 30. rujna na HTV1 kreće novi serijal od šest epizoda "What‘s up Japan" omiljenog voditelja i urednika

Prizor iz serijala Gorana Milića ”What‘s up Japan”

 HTV

Krevet od 2 metra stane točno od zida do zida. Soba ima 11 četvornih metara. Ima sve. Veliki televizor, s dosta kanala na japanskom i puno besplatnih filmova i serija na engleskom. Prečistač zraka. Frižider. Kuhalo za čaj. Aparat za kavu espresso i besplatne patrone. Radni stol s velikim stolcem. Policu za knjige. Kupaonica, kada, tuš, WC. Fen za kosu. Tu su i bočice, šamponi, ulja, sapunčići, parfemčići, žileti, kremice. I... krevet je dovoljno visok da ispod njega gurnem veliki kufer u kojem mi ostaje većina stvari. Jer, ormara nema - tako je Goran Milić opisao hotelsku sobu u Tokiju koju ćemo između ostalog vidjeti u njegovom novom serijalu "What‘s up Japan" koji od u ponedjeljak 30. rujna kreće na HTV1 u terminu od 20.15 sati.

image

Prizor iz serijala Gorana Milića "What‘s up Japan"

HTV

U šest epizoda "What‘s up Japan" donosi svakodnevni život u najvećem gradu na svijetu - Tokiju, ali i u Yokohami, Osaki, Kyotu, Hirošimi kao i u manjim turističkim mjestima na obali Pacifika.

Prekaljeni reporter provjerio je kakav je životni standard Japanaca, u što vjeruju i koje vrijednosti zastupaju. Razgovarao je o šintoizmu i budizmu, ikebani i kultu cvijeta trešnje, doznao čime se sve bave gejše i kako žive sumo hrvači od 200 kilograma. Pričao je, kaže, s intelektualcima, ministrima, aktivistima za ljudska prava, liječnicima, umjetnicima, beskućnicima i snimili svjedočenje preživjele od atomske bombe.

image

Prizor iz serijala Gorana Milića "What‘s up Japan"

HTV

U prvoj epizodi saznat ćemo da svaki treći član japanskog parlamenta potječe iz obitelji koja se profesionalno bavi politikom. To je u Japanu normalna pojava i ne osuđuje se kao nepotizam. Govorit će se i o razlozima stalnog pada japanskog jena, što je pogodilo srednju klasu, a povećao se i broj beskućnika kojih ranije gotovo da i nije bilo.

- Danas je beskućnika statistički u Tokiju 800, ali vjeruje se da je taj broj veći i da raste. Japan je zemlja s najdužim životnim vijekom, ali je to i država gdje ljudi rade do duboke starosti - kaže Milić koji je tijekom boravka u Japanu posjetio i 88-godišnjeg liječnika koji ne misli prestati raditi, prosječnu japansku obitelj od koje je doznao proceduru kod upoznavanja ili pozdravljanja te kako je japanska etika i danas važan dio svakodnevice...

image

Špica serijala Gorana Milića "What‘s up Japan"

HTV
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:54