BFAMOUS!

Monika Sablić udružila snage s fotografom svjetskog glasa: Njihovim majicama nije odolio ni predsjednik UEFA-e

Dugogodišnji prijatelji Monika Sablić i Jadran Lazić u svom su Splitu odlučili udružiti snage i svoje ideje pretočiti na - majice

Čeferin i Lazić (nova kolekcija Monike Sablić)

Ekskluzivna suradnja naše uspješne i inovativne dizajnerice Monike Sablić i fotografa svjestskog glasa Jadrana Lazića rezultirala je već na samom početku činjenicom da Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e nosi majicu sa slikom Hajduka, odnosno trofejne Hajdukove generacije iz 1973. koja je osvojila duplu krunu. A uz to što je ovaj dizajnersko - fotografski dvojac "razotkrio" Čeferina kao navijača "majstora s mora", zaslužan je i za to što su se slavni David Bowie i legenda domaće estrade Mišo Kovač našli u istom društvu u splitskom getu.

image

Aleksander Čeferin i nova kolekcija majica Monike Sablić

Naime, dugogodišnji prijatelji Monika Sablić i Jadran Lazić u svom su Splitu odlučili udružiti snage i svoje ideje pretočiti, kako kažu, ne na papir, već na - majice. Tako se Monika Sablić bacila na kreiranje serije t-shirtova pod nazivom bFamous! by Monika&Jadran, a na kojima se nalaze svjetski poznate face koje je upravo Lazić uhvatio svojim objektivom. Obzirom da u svojoj kolekciji legendarni fotograf ima impresivan broj slavnih ličnosti, sam naziv kolekcije bFamous! (budite poznati) itekako je opravdan.

image

Čeferin (Monika Sablić - nova kolekcija)

- Već smo neko vrijeme pričali o realizaciji tog projekta i iznimno sam zahvalna Jadranu što mi je ustupio prava na neke od fotografija iz svog prebogatog fundusa. S obzirom na to da se radi o ekskluzivnom i kvalitetnom materijalu, nije bilo lako odabrati one najbolje. Vodili smo se time da face moraju biti i svjetske, ali i naše. Tako će se na majicama naći princeza Diana, David Bowie, Orson Welles, Robert De Niro, Johnny Depp, ali i momčad Hajduka iz '73, Boris Dvornik, Toma Bebić, Oliver Dragojević - ispričala je Monika Sablić, koja je svoju i Lazićevu kolekciju odlučila predstaviti u majici s likom Mate Miše Kovača.

image

Monika Sablić, nova kolekcija Monike Sablić

Inače, majice su, naglašava dizajnerica, ručno šivane i od organskog pamuka, čime se jamči i kvaliteta printa na njima, a neke od njih će se naći u posebnim limitiranim serijama.

- Drago mi je što smo Monika i ja počeli surađivati i na ovaj način. Jer, naposljetku, ovo je nešto što bih i sam nosio - istaknuo je Jadran Lazić. Fotografije našeg proslavljenog fotografa svojevremeno su se otkupljivale i po cijenama od više desetaka tisuća dolara. A da se uistinu radi o kvalitetnim i antologijskim fotografijama svjedoče i nedavno objavljena dva toma fotomonografije Jadrana Lazića, što je ujedno i rijetko viđen izdavački pothvat na ovim prostorima.

image

Monika Sablić, nova kolekcija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:34