ZLATNI STUDIO

Modni izvještaj: Na crvenom tepihu vladale su tamne boje, recikliralo se i prizivalo sretnije dane

Dodjela nagrada bila je jedna od rijetkih prilika u dugo vremena za druženje, ali i pokazivanje stila
Ksenija Prohaska, Lana Barić, Ana Begić Tahiri, Darija Lorenci Flatz, Mada Peršić
 Damjan Tadic/Cropix

Dodjela najveće medijske nagrade u zemlji Zlatni Studio, četvrta dosad, donijela je u izravnom prijenosu na HTV-u odmjerenu dozu slavlja, sjajne glazbe i zabave. I dakako, glamura. U vremenima kad je malo prilika za druženje i okupljanje, pa i pokazivanje stila, na vrlo posebnom crvenom tepihu koji je okruživao pozornicu u studiju "Anton Marti", kao i u svojevrsnom greenroomu osmišljenom baš zbog epidemiološke situacije i ograničenja broja ljudi koji mogu biti u istom prostoru, mogle su se vidjeti raznolike, elegantne kombinacije, mnogo diskretne šminke i jednostavnih, a svečanih frizura.

Nekoliko uzvanica odlučilo se za kreacije Ivana Friščića i njegova DeLighta. Njegove su komade nosile prezenterica Nina Violić i njezine kolegice, glumice Ana Begić Tahiri i Tara Rosandić.

image
Marko Todorov/Cropix

Šešir iz Siska

Uz to, Tara Rosandić, koju gledatelji trenutačno mogu pratiti u seriji "Blago nama" na RTL-u, istaknula se - šeširom.

- Na šešir sam posebno ponosna jer ga potpisuju hrvatski majstori, naš je proizvod. Naime, izrađen je u Sisku, radi se o malom obiteljskom poslu, brendu Zazi Hat. Potres je i njih pogodio, rade otežano. Željela sam skrenuti pozornost na njih - rekla je Tara Rosandić i dodala da je u dogovoru s Ivicom Friščićem, svojim omiljenim dizajnerom u kojeg ima jako puno povjerenja, odlučila da za ovogodišnju dodjelu Zlatnog Studija neće raditi ništa novo, nego iskombinirati neke komade koje je već nosila u raznim prilikama. Trendovi "ponovnog nošenja" svečanih oprava, reciklirana i održiva moda koju u posljednje vrijeme prate i najveće holivudske zvijezde, a zazivaju i najpoznatiji kreatori i modne kuće, stigli su i u Hrvatsku.

image
Tara Rosandić
Damjan Tadic/Cropix

Inače, ove godine u izboru outfita dominirale su tamne boje - od sive i tamnoplave do crne pa se dobitnica Zlatnog Studija za najbolju kazališnu glumicu, Ana Begić Tahiri, istaknula svojim pink odijelom, tzv. power suitom brenda DeLight. Voditeljica Marijana Batinić također se odlučila za odijelo, ali brenda Mona, koje je posebno zanimljivo jer djeluje - zgužvano. I Nika Turković, finalistica u kategoriji novog lica u glazbi, čiji stil svi naveliko hvale, odlučila se za hlače u kombinaciji s kožnatim sakoom dizajnera Igora Djuge i modernu wet frizuru.

Tajna krojačica

Izborom boje istaknula se i mlada pjevačica Zsa Zsa koja je na pozornicu izišla u opuštenom, modernom pastelno žutom spoju širokih hlača i jednostavne majice.

image
Zsa Zsa
Damir Krajac/Cropix

- Sve je iz Zare i Stradivariusa - otkrila je Zsa Zsa koja voli sportski stil s daškom elegancije. Našalila se da je Hiljson Mandela, njezin pjevački partner u pjesmi "Zaboravi me tugo", koji se u prijenos dodjele uključio preko videolinka, uvijek dovoljno šareno odjeven za njih oboje.

HTV-ova Andrea Buća odjenula je zanimljivu haljinu talijanskog brenda Elisabetta Franchi, koja stilom podsjeća modu iz ludih 20-ih prošlog stoljeća, glumica Daria Lorenci Flatz odjenula je atraktivnu crnu haljinu brenda Larie Marine Matić, a njezina kolegica Lana Barić odabrala je elegantnu i vrlo zanimljivu opravu spuštenih ramena s naramenicama koju je kupila, kako je rekla, online.

image
Darija Lorenci Flatz
Marko Todorov/Cropix

Dobitnica nagrade za najbolju pjesmu Jasna Zlokić oduševila je u antracitno sivoj haljini naglašenih ramena i diskretnog sjaja iz Bandolere.

image
Lana Barić
Marko Todorov/Cropix

Glumica Mada Peršić, pak, imala je najraskošniju opravu, dugu haljinu bogatog donjeg dijela s čipkom hrvatskog kralja svečanih haljina Ivice Skoke kojeg, kaže, obožava i potpuno mu vjeruje.

- Razgovarali smo i odlučila sam se za potpuno glamurozni izgled. Željela sam recimo tako ispoštovati događaj na kojem sudjelujem, svečanu priliku. A to je, na neki način, i prizivanje još ovakvih prilika za susret, slavlje, druženje - rekla je glumica.

image
Mada Peršić
Marko Todorov/Cropix

Edita Lučić Jelić s Radija Dalmacija, nagrađena za radijski glas godine, oduševila je tamnom haljinom splitskog dvojca Arileo s prozirnim detaljima, a za isti se modnu marku odlučila mlada pjevačica Albina Grčić koja je nastupila u revijalnom dijelu programa.

image
Edita Lučić Jelić
Marko Todorov/Cropix

Naša predstavnica na Eurosongu za Zlatni Studio odabrala je šarmantni i ženstveni look. Na njezinoj pripijenoj haljini isticao se veliki remenom sa zlatnom kopčom koju, simbolično za nju ali i za ime brenda, krasi veliko slovo A.

image
Albina Grčić
Marko Todorov/Cropix

Boju su u studio unijele i Doris Pinčić Rogoznica koja je bila u konkurenciji za TV voditeljicu godine u zelenoj haljini Elfsa te njezina kolegica, voditeljica Jelena Lešić, u zlatnoj opravi istog brenda.

image
Doris Pinčić
Damjan Tadic/Cropix
image
Jelena Lešić, Damira Gregoret
Damir Krajac/Cropix

O svojem modnom odabiru progovorili su i muškarci. Goran Navojec koji je dobio Zlatni Studio za najboljeg glumca u filmu, za ulogu u filmu "Mare", otkrio je detalje o svojem odijelu.

image
Goran Navojec
Marko Todorov/Cropix

- Skrojila mi ga je tajna krojačica iz malog mjesta kraj Bjelovara - našalio se Navojec. U istom humorističnom stilu svoj je outfit opisao i njegov kolega Enis Bešlagić, koji glumi u seriji "Blago nama". Njemu je, rekao je, sako posudio brat kojem je bio premalen.

image
Enis Bešlagić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:37