MISS UNIVERSE

Mirna otputovala u Ameriku: ‘Veselim se finalu, ali na Floridi me prvo čekaju izolacija i PCR testovi‘

Pripreme i sam izbor bit će pod epidemiološkom mjerama, tako da će Mirna po dolasku na Floridu prvu noć provesti u samoizolaciji
Mirna Naiia Marić
 Vedran Peteh/Cropix

Nakon više od godinu dana čekanja aktualna Miss Universe Hrvatske - Mirna Naiia Marić, otputovala je u SAD, na Floridu, gdje će sudjelovati na finalnom izboru Miss Universe u konkurenciji 75 zemalja. Iako je posljednji mjesec bio ispunjen finalnim pripremama i snimanjima, zadnji dan u Hrvatskoj Mirna se opustila uz kavu na sunčanoj Oleander terasi zagrebačke Esplanade.

- Jako sam uzbuđena zbog puta jer nikada nisam bila u Americi. Jedva čekam upoznati ostale djevojke s kojima sam zasad u kontaktu preko WhatsAppa i društvenih mreža - govori vlasnica krune koju potpisuje Zlatarna Dodić.

image
Mirna Naiia Marič MISS Universe, Vladimir i Marija Kraljević.
Vedran Peteh/Cropix

Protekla godina za nju je bila sve samo ne uobičajena. Nakon izbora za Miss Universe Hrvatske 2020., koji se sredinom ožujka održao u Studiju Anton Marti Hrvatske radiotelevizije prvi put bez prisustva publike u studiju, uslijedio je lockdown. Ni 10 dana kasnije dogodio se prvi u nizu zagrebačkih potresa, a ni ljeto nije donijelo poboljšanje epidemiološke situacije.

- Nije mi bilo lako iz ubrzanog tempa života te svakodnevnih jurnjava na castinge i snimanja u Milanu, gdje živim protekle četiri godine, odjednom stati i ne raditi ništa. Nisam naučena na to. Zato sam višak slobodnog vremena iskoristila za čitanje, učenje i rad na sebi. Čak sam naučila i šminkati se sama zahvaljujući savjetima vizažista Orbico Beauty - prepričava Mirna koja je tijekom pauze od snimanja napravila i korekciju vida kod doktora Gabrića u Klinici Svjetlost. Proteklu godinu iskoristila je i za pokretanje vlastite modne marke Naiia u sklopu koje je lansirala liniju kupaćih kostima proizvedenih u suradnji s najvećom hrvatskom tvornicom kupaćih kostima - Pletix.

image
Miss Universe, dr. Gabrić, Marija i Vladimir Kraljević
Privatna Arhiva Kraljević

- Rad na razvijanju vlastite modne marke ispunio mi je dane koje sam provodila u karanteni, uspjeli smo napraviti i nekoliko snimanja te posjetiti tvornicu Baldinini u talijanskom Riminiju - ponosna je Miss Universe Hrvatske. Seminole Hard Rock Hotel & Casino - Hollywood, ali ne onaj u Kaliforniji, nego na Floridi, domaćin je 69. izbora Miss Universe koji će se održati 16. svibnja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera Svjetske zdravstvene organizacije. Zbog propisanih mjera u dvorani, koja inače prima 7000 gledatelja, ovaj će put samo nekoliko stotina imati priliku izbor pratiti uživo. Pripreme i sam finalni izbor bit će pod strogim epidemiološkom mjerama, tako da će Mirna, kao i ostale djevojke, po dolasku na Floridu prvu noć provesti u samoizolaciji među četiri zida svoje hotelske sobe. Po primitku negativnog PCR testa započet će sa svim predviđenim aktivnostima koje prethode finalnom izboru. Epidemiološke mjere, ali i ograničenja u putovanju, Mirni su zadali dosta briga, budući da je više od mjesec dana bila u neizvjesnosti hoće li na vrijeme dobiti termin za razgovor za američku vizu, no zahvaljujući trudu osoblja Veleposlanstva SAD-a, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva turizma te doktora Nikice Gabrića taj problem je riješen.

- Moram zahvaliti i kompaniji Air Serbia te gospodinu Georgu Petkoviću što su za mene čuvali rezervaciju budući da nismo mogli kupiti kartu sve dok nemam vizu, a zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom, iz Hrvatske za SAD ne možemo putovati preko zemalja iz schengenske zone ni preko Velike Britanije. Zato smo odlučili da ću iz Beograda letjeti za New York pa iz New Yorka za Miami. Veliko hvala zaslužili su i BTC City te Heta Group koji su omogućili moj odlazak na ovaj put. Nova Rent a Car će se pobrinuti za siguran put od Zagreba do Beograda, tako da je i to riješeno - navodi Mirna Naiia.

image
Mirna Naiia Marić
Vedran Peteh/Cropix

Svi spomenuti problemi zaboravljaju se kad Mirna uđe u atelje Matije Vuice, koja je i ove godine autorica glavne večernje haljine u kojoj će se hrvatska Miss Universe predstaviti žiriju te nacionalnog kostima, kao i ostalih večernjih i cocktail haljina koje će spakirati za desetodnevni boravak u SAD-u.

image
Mirna Naiia Marić MISS Universe.
Vedran Peteh/Cropix

- Veseli me i ovogodišnja suradnja s direkcijom Miss Universe Hrvatske, Marijom i Vladimirom Kraljević i, naravno, našom prelijepom Mirnom. Mirna će u Ameriku ponijeti koliko god joj bude trebalo haljina za razna događanja te, naravno, nacionalnu haljinu i glavnu večernju haljinu koja je prava holivudska, prekrivena kristalima, prigodna za Miss Universe. Nacionalna haljina ima svoju priču. Naša Hrvatska je mala zemlja, kad gledamo površinu, ali je bogata i raskošna kad gledamo njene gradove, sela, prirodu i povijest. Haljina je mala, jednostavna krinolina rađena od kartolina koje su pokrivene ogledalima, ali zapravo je bogata u prikazivanju naših divnih gradova kojima pozivamo ljude da dođu, da posjete Hrvatsku. Optočena je ogledalima, a inspiracija su mi bile naše narodne nošnje koje su ukrašene ogledalcima. Kroz povijest su neki naši preci držali ogledala da ih štite od uroka ili su pak žene spaljivali zbog toga što su navodno vračale s ogledalima. Sad, uime tih žena koje su spaljene, mi poklanjamo haljinu napravljenu od ogledala, koja privlače sunčeve zrake i pozivaju sve ljude da dođu u našu raskošnu Hrvatsku - otkriva dizajnerica.

image

Mirna Naiia Marić
Vedran Peteh/Cropix

Uz kreacije domaće dizajnerice, Mirna će tijekom boravka u Americi nositi Baldinini cipele. Koliko je sudjelovanje na izboru Miss Universe važno za Hrvatsku govori broj gledatelja, kojih će biti više od 500 milijuna u 170 zemalja i teritorija. Ograničeni broj VIP ulaznica za izbor rasprodan je u rekordnom roku po cijeni od 999 do 2499 američkih dolara.

image
Miss Universe Mirna Maric putuje u SAD na finale
Privatna Arhiva Kraljevic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:24