TELEVIZIJSKE DAME

Mila Horvat i Barbara Kolar gledatelje Hrvatske televizije uvest će u Novu: ‘Bit će tu svega!‘

Nakon dugo vremena u program HRT-a stiže i Prljavo kazalište, a mlade pjevačke snage također će obilježiti silvestarski program

Nakon dugo vremena u program HRT-a stiže i Prljavo kazalište

 Dario Njavro

Kraljice plesnog podija Barbara Kolar i Mila Horvat otkrivaju nam kako su se provele na novogodišnjem dočeku na Prisavlju i pozivaju nas da im se pridružimo u najluđoj noći u godini. Jer, HRT će na silvestarsku noć, sutra na Prvom programu HTV-a u terminu od 21.35 sati raspjevati i rasplesati svoje gledatelje uz novogodišnji program i “Groznicu subotnje večeri”. Prokušanim partijanerima Dušku Ćurliću, Miljenku Minji Cvitkoviću, Mirku Fodoru i Ivanu Vukušiću pridružit će se Mario Lipovšek Battifiaca te Barbara Kolar, Iva Šulentić i Mila Horvat, koje će gledateljima otkriti da su i one pravi skriveni biseri što se tiče i plesa i pjevanja.

Doček vesele ekipe iz “Groznice subotnje večeri” kreće u disko ritmu u društvu Jacquesa Houdeka i Ivane Kindl, uz kratki predah i vječne melodije u izvedbi Šajete i Josipa Palamete, a nastavlja se uz rockabilly i Matiju Cveka, Marka Kutlića, Vjekoslava Ključarića te hitove Nene Belana i Fiumensa. Potom ćemo glazbeno otploviti do Italije uz Marka Tolju i Battifiacu da bismo se pjesmama klape Cambi i Giuliana vratili u Dalmaciju, nakon čega će nas uz vruće latino ritmove zagrijati Sabrina Hebiri i Igor Drvenkar. Ljubitelji Michaela Jacksona i njegovih plesnih bravura vidjet će kako to radi Filip Rudan, kao i kako rock and roll praše Bruna Oberan, Lara Antić, Daniel Jurišević, Prljavo kazalište... A potom slijede još valcer, zdravica...

image

Mlade pjevačke snage također će obilježiti silvestarski program

Dario Njavro

Mila i Barbara slažu se da je na HRT-ovu dočeku bilo ludo i nezaboravno, a u razgovoru za Studio ispričale su nam jesu li njih dvije više za sentiše ili za energičniju glazbu, otkrile gdje će i s kim biti u najluđoj noći u godini i odale nam kako je izgledao najneobičniji doček Nove godine u njihovu životu.

Novu godinu već ste ispratili na HTV-u, gdje nam kažu da ste skriveni biser što se tiče plesa i pjevanja. Što vi kažete na to?

Mila: Pojam ‘bisera’ smo nekad znali spominjati u šali u ne baš dobrom kontekstu (smijeh), pa sad ne znam jesmo li ti biseri ili ne, ali otkrit će se to vrlo brzo na Silvestrovo i Novu godinu, pa nek’ dobri ljudi sami prosude (smijeh). Ono što znam sigurno je da smo maksimalno profesionalno pristupili i tom zadatku, a usput uživali i sjajno se zabavili! Okupila se opet sjajna ekipa, sjajan bend, gosti, kolege, plesači... I sama sam znatiželjna kako će to sve izgledati u finalnom emitiranju.

Barbara: Znala sam, a vjerojatno isto tako i naši gledatelji, da moja draga kolegica sjajno pleše budući da se okušala u ‘Plesu sa zvijezdama’ - Milinu sambu do danas pamtim kao top 10 najatraktivnijih točaka ikad. A što se mene tiče, mogu se samo nadati da će gledatelji koji zaključe da je bila šteta buditi onoga koji je izronio ovaj biser biti u manjini (smijeh). Istini za volju, ne bi mi bilo mrsko imati više voditeljskih angažmana koji bi moju perfekcionističku narav natjerali da napokon uzme satove pjevanja i vrati se u plesnu školu.

Koju glazbu najviše volite slušati na tulumima, pa i na novogodišnjim dočecima?

Mila: Već sam puno puta naglasila i u nedavnom showu ‘Zvijezde pjevaju’ da sam više fan strane glazbe. To sam odmalena slušala i upijala još od roditelja, što ne znači da ponekad, pogotovo na tulumima i u posebnim prigodama, ne poslušam i domaću glazbu. Općenito, slušam i volim sve, od rocka, popa, jazza i housea do klasike... Širok spektar žanrova volim (osim skladbi tzv. lakih nota), a sve ovisi o raspoloženju i prigodi. Na nekim privatnim partyjima čak se sama nadobudno znam i prihvatiti uloge DJ-a. Sve je stvar trenutka, atmosfere i društva.

Barbara: Mislim da je za atmosferu dočeka ključno pogoditi onaj pravi omjer veselih, plesnih pjesama i dobrih sentiša, tako da se društvo stigne malo ispuhati, pa ne sagorjeti još prije ponoći. Usuđujem se reći da naša televizijska ekipa po tom pitanju ima već prokušani recept koji uvijek uspije. Ja sama sam u novogodišnjoj noći malo - rekla sam malo! (smijeh) - mekša po pitanju granica onoga što ću poslušati bez mrštenja, jer ipak je općedruštveno raspoloženje važnije. Moj guilty pleasure za trenutno veselje u takvim trenucima je repertoar iz ladice ‘Ricky Martin i prijatelji’.

image

Nakon dugo vremena u program HRT-a stiže i Prljavo kazalište

Dario Njavro

Koji vam je dosad u životu bio najluđi novogodišnji doček?

Mila: Najluđi doček bio je prošle godine na Trgu u Zagrebu, kad smo se baš svi iz mojeg okruženja zarazili covidom. Znala sam odmah u startu da to neće proći bezazleno. Taj ću doček pamtiti još dugo upravo zbog svega što je uslijedilo...

Barbara: Pretpostavljam neki tamo još iz studentskih dana - ne sjećam ih se, pa valjda postoje dobri razlozi za to (smijeh). Nisam ljubiteljica masovnih dočeka na otvorenom, tako da, recimo, nikada nisam s tim ciljem putovala preko granice u ovo doba godine. Otkad u blagdansko vrijeme više nema snijega, pa ni ozbiljnih hladnoća, znam se često sjetiti jednog radnog dočeka u Splitu na kojem nas je bura napuhala, malo je reći, do kosti. To više što je nastavak bio otužno filmski - avion kojim sam se trebala vratiti u Zagreb zbog tog istog vjetra nije uspio poletjeti iz Dubrovnika do kasnih poslijepodnevnih sati, pa sam 1. siječnja provela na aerodromu, na kojem, osim mene, nije bilo nikoga, nije radio nijedan kiosk… Koliko se sjećam, godina koja je uslijedila ipak nije bila adekvatno patetična.

Kako ćete, gdje i s kim privatno dočekati Novu?

Mila: S kolegama na HRT-u (smijeh). Budući da smo mi već tu ‘dočekali’ Novu godinu, više ju niti ne moram dočekati ponovno privatno (smijeh). Ne volim uopće tu svu strku oko blagdana i isforsirane i nametnute izlaske i partyje. Meni je najljepše kad je sve spontano, bez tog ‘folklora’. Najvažnije mi je biti u meni najdražem društvu, a sve ostalo je nebitno. Tulumi u pidžamama su mi nerijetko bili kudikamo bolji nego neki ‘fency’ izlasci.

Barbara: Mislim da ću u vrlo privatnoj atmosferi provjeravati kako nam je uspio program zbog kojeg i vodimo ovaj razgovor. Prilično sam se naradila posljednjih nekoliko tjedana, a u ponedjeljak me uredno čeka šihta na radiju, tako da će mi televizijska zabava biti taman po mjeri. K tome, koliko god klišejizirano zvučalo, uvijek se pokaže istinitim - tijekom godine bude puno boljih tuluma od ovog uvjetovanog datumom i pod pritiskom nezaboravnosti.

Znate li već u kojoj ćete odjevnoj kombinaciji ući u 2023.?

Mila: Ne planiram niti se opterećujem dočecima, a najmanje odjevnim kombinacijama. Pidžama je jedna od uvijek dobrodošlih opcija.

Barbara: Moram priznati da čak i kad sam doma za Novu redovito navučem neki teatralni odjevni komad iz bogate kolekcije ‘održive mode’ - uvjeravam se kako je nesposobnost da se riješim nekih stvari i po 20 godina zapravo nesvjesna posljedica moje ekološke osviještenosti koja mi pruža doista neslućene mogućnosti recikliranja i kombiniranja (smijeh).

image

Za ovu je prigodu zapjevalo i muško voditeljsko društvo

Dario Njavro

Tko je u vašem domu zadužen za pripremu blagdanskih specijaliteta?

Mila: U Hrvatskoj, definitivno, moja mama, kojoj je kuhanje strast i sad već uobičajeni način života (smijeh). Mama priprema specijalitete u velikim količinama, bili blagdani ili ne. Takva je uvijek bila tradicija kod nas, još kad sam bila dijete. Baka pa mama učile su nas kuhanju, vodeći se očito onom da ljubav ide kroz želudac. Tako da je to kod nas već dugi niz godina svakodnevica i onda je posebna radost i dijeljenje tih blagodati sa svima, kao znak pažnje, a pogotovo onima koji si to ne mogu sami priuštiti.

Barbara: Prethodna generacija! Po pitanju tradicionalnih specijaliteta - bakalar, sarma, pečenka - držim se isključivo konzumentske uloge. Obično napravim ponešto iz slatkog repertoara, ali ove sam godine i u tome podbacila. No, realno, mama je napekla kolača da ih bude do sredine siječnja, tako da sigurno nitko neće ostati gladan ili, ne daj Bože, smršaviti tijekom blagdanske sezone (smijeh).

Što samoj sebi najviše želite u novoj godini?

Mila: Ne samo sebi nego svima: zdravlja prije svega, ljubavi i mira. Bez te tri ključne komponente nema normalnog života, nema ničeg. To su uvijek moje jedine želje.

Barbara: Mislim da, otkako imam svijest o donošenju odluka, planiranju i sanjarenju, uvijek samo želim biti sretna - koncept iza toga uključuje jasno sve one standardne postavke zdravlja, ljubavi i mira uz poneki dodatak iz vreća hedonizma i avanturizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:10