ZARADILA I NOMINACIJU

Mia Dimšić: ‘Nikad nisam imala takvu radnu godinu, nikad toliko putovala. Neka se tako nastavi‘

Omiljena kantautorica bila je prva laureatkinja Zlatnog Studija u kategoriji Pjevačice godine i nagrada joj puno znači

Mia Dimšić

 Cropix/

Prošlu je godinu Mia Dimšić završila u ludom ritmu: 31. prosinca imala je dva koncerta, najprije je pjevala u podne u Puli, a navečer na dočeku Nove, u 470 kilometara udaljenom Trilju.

- Uspjeli smo stići na vrijeme, bio je dobar tajming. Valjda smo imali i malo sreće s prometom. Sve je išlo kao podmazano. Nikad nisam imala takvu radnu godinu, nikada nisam toliko putovala, a to je bilo još naglašenije nakon dvije pandemijske godine... Eto, kakva je bila cijela 2022., takav joj je bio i kraj. Mogu biti samo prezadovoljna. Neka se tako nastavi i u ovoj godini - kaže omiljena Slavonka.

Glasajte za finaliste u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Lijep razlog za zadovoljstvo Miji je i činjenica da je ušla u finale medijske nagrade Zlatni Studio i to u obje kategorije u kojima je bila nominirana - za pjesmu godine, za njezin eurovizijski song "Guilty Pleasure" koji se za Zlatni Studio nadmeće s "Danima koji sjaje", Pavela, Sanje, Marinka i Zeca, te pjesmom "Trebaš li me" Matije Cveka i Eni Jurišić. Glasovi čitatelja Studija i Jutarnjeg.hr odveli su je u finale i u kategoriji Pjevačice godine, gdje su joj konkurencija Doris Dragović i Zorica Kondža.

Mia je bila prva laureatkinja Zlatnog Studija u ovoj kategoriji - 2018. godine, mlada kantautorica iz Osijeka je dobila najviše glasova.

- Nisam ni sanjala da bih baš ja mogla dobiti nagradu i bila sam poprilično zbunjena, nisam znala što reći, sva sam se spetljala primajući Zlatni Studio. Doista ima posebno mjesto u mojem srcu. I zato mi je još draže što sam opet nominirana i što sam ušla u finale, ma kako na kraju odlučili glasači - kaže Mia.

Od tada je objavila jedan autorski i jedan božićni album, odradila stotine koncerata, pjevala na festivalima i predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, te definitivno učvrstila svoje mjesto omiljene kantautorice u Hrvatskoj, ali i mnogo šire. To se najbolje vidi u komentarima na YouTubeu gdje joj se redovito javljaju fanovi sa svih strana i hvale njezine pjesme, bez obzira na kojem jeziku ih pjevala.

Mia je, kao što je najavila u prosincu, krenula intenzivno raditi na novom albumu.

- Planiram objaviti još nekoliko singlova. Jedan relativno brzo, a zatim u kasno proljeće, pa ćemo vidjeti dalje... Nadam se da će album biti gotov do kraja godine. Jako sam optimistična po tom pitanju - kaže pjevačica.

Veseli je kada vidi da je njezin posljednji singl "Sunce moje" u nešto manje od dva mjeseca prikupio gotovo 174.000 pregleda na njezinom službenom YouTube kanalu. Taj je singl početak albuma, a uz njega je napravljen i spot koji fanovi posebno hvale.

- Baš sam zadovoljna i reakcijama i spotom. Meni je lijep. Snimali smo ga u Istri, radila ga je ekipa iz Rijeke, Lumiere production. Baš je onakav kako sam ga zamislila jer sam željela, osjećala sam da trebam biti sama - govori Mia.

Također, intenzivno razmišlja o svojem albumu na engleskom jeziku. On je bio i jedan od razloga zbog kojih je nekoliko tjedana pred kraj 2022. provela u SAD-u. Tamo se susrela s ljudima iz glazbene industrije i razgovarala o albumu koji već godinama planira, te promovirala singl "Monologue".

- Taj album svojevrsna je ispovijest i razgovor sa samom sobom, pa odatle i naziv naslovne pjesme "Monologue". Osim nje, album bi, ako se nešto ne promijeni u hodu, trebao sadržavati 11 skladbi - rekla je Mia kojoj je ovo bio peti posjet Sjedinjenim Državama, gdje je proslavila i svoj 30. rođendan.

Ovaj se put doista naputovala jer je bila i na istočnoj i na zapadnoj obali goleme države - obišla je New York, Philadelphiju, bila u Las Vegasu, a posebno ju je oduševio i Los Angeles. Fascinirali su je gradovi, ali i priroda i putovanje će posebno pamtiti po posjetu Grand Canyonu koji ju je fascinirao.

- Stvarno je veličanstven. A pamtit ću ga i po tome da mi je bilo strašno hladno. To je posebna, pustinjska, suha hladnoća. Željela sam snimiti tamo cover i bome su mi zubi cvokotali - kaže Mia kroz smijeh i vraća se na album na engleskom za koji kaže da neće žuriti i da tek mora vidjeti hoće li pjesme dorađivati u inozemstvu.

I s njim i bez njega u 2023. čeka je mnogo posla, termini se brzo pune za nastupe i koncerte. Njoj to, dakako, nimalo ne smeta.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:01