PROMOVIRA ALBUM

Mia Dimšić 30. rođendan proslavila u SAD-u: ‘Obožavam Ameriku, ali kod nas je puno opuštenije‘

Mia je svoj rođendan proslavila u New Yorku, a potom obišla Philadelphiju, Las Vegas, Los Angeles...

Mia Dimšić

 Instagram/Mia Dimšić

Mia Dimšić je trideseti rođendan proslavila u New Yorku. Osječka kantautorica tamo boravi u sklopu svog posjeta Americi gdje promovira novi projekt - album na engleskom jeziku radnog naziva ‘Monologue‘.

- U SAD smo stigli početkom studenoga, a vraćamo se krajem mjeseca. Prva dva dana bila su rezervirana za New York, nakon toga smo tri dana proveli u Philadelphiji, zatim smo šest dana bili u Las Vegasu, uključujući i jednodnevni izlet u Grand Canyon, a sada smo u Los Angelesu - kaže Mia koju je posjet Grand Canyonu oduševio.

- To je čudo prirode koje oduzima dah. To je jedna dimenzija, a druga, potpuno suprotna, su ulice Hollywooda i Beverly Hillsa. Ovo je moj peti posjet Americi, ali prvi put na zapadnoj obali pa mi je Los Angeles sad najveće otkriće. Odsjeli smo na Venice Beachu na samom Pacifiku. S jedne strane je sve mirno zbog blizine oceana, a s druge živo i ispunjeno zanimljivim likovima. Moj jedini problem na ovom putovanju bila je vrlo niska ‘kilaža‘ na letovima unutar Amerike. Svaka žena dobro zna kakve su to muke, pogotovo kad se treba spakirati za doslovno sva godišnja doba. U Vegasu je, iako je smješten u pustinji, bilo neuobičajeno hladno i vjetrovito za ovo doba godine, nakon čega sam stigla u Los Angeles u kojem je tijekom dana ljeto, a navečer jesen - otkriva Mia koja je tijekom boravka u New Yorku nastupila kao posebna gošća na Eurovizijskom Halloween partyju. Na tom je koncertu proslavila i rođendan.

Obožava tu zemlju

- Bolje nije moglo, ni da sam planirala. Dobila sam malo plišano sunce na poklon od organizatora koncerta jer mu se jako svidjela nova pjesma ‘Sunce moje‘ i sad ono putuje sa mnom po svim destinacijama. To su sitnice koje pamtiš cijeli život. Sama činjenica da sam imala priliku pjevati svoje autorske pjesme na Manhattanu mi je još uvijek nestvarna. Koncert je bio veseo, raspjevan i proletio mi je u trenu - priznaje pjevačica koju je Amerika oduševila, ali ipak ne može zamisliti da bi tamo živjela.

- Obožavam Ameriku i bilo bi mi idealno tamo doći na nekoliko mjeseci svake godine, ali bilo bi teško njome zamijeniti opušten način života u Hrvatskoj. Tek kad otputujem na dulje vrijeme, to u potpunosti shvatim. Ovdje su svi jako fokusirani na posao, ambiciozni i sve se događa jako brzo. Ipak, sve je to do osobe, a ne do mjesta. Mislim da je sve kako si postaviš u glavi pa nikad ne želim reći nikad - oprezno kaže Mia koja u SAD-u promovira svoj novi album na engleskom jeziku ‘Monologue‘.

Upis u dnevnik

- ‘Monologue‘ je ime jedne od pjesama s albuma koja mi je posebno draga, a možda najbolje opisuje tematsku okosnicu svih ostalih pjesama. Sve su one moja ispovijest i prije svega razgovor sa samom sobom. Pisanje općenito doživljavam kao mali upis u dnevnik i spomenik nekom trenutku u vremenu. Zato mi je riječ ‘Monologue‘ baš dobar opis svega što slušatelj može očekivati kad pusti taj album na kojem će, kako sada stvari stoje, biti jedanaest skladbi, ali to se još može malčice promijeniti u završnoj fazi - govori pjevačica koja istodobno priprema i album na hrvatskom jeziku, koji je najavila pjesmom ‘Sunce moje‘.

- Vjerujem da će album na hrvatskom jeziku biti vani nagodinu, ali ne mogu reći točno kad jer smo tek počeli skupljati pjesme za njega. Većina je odabrana, ali ništa još nismo počeli produkcijski realizirati, a te stvari ovise o milijun faktora. Važno mi je da smo kreativni, da znam što sada želim reći i podijeliti, a ostalo je teško puno planirati. Jako se veselim svemu što dolazi i jedva čekam da nove misli i ideje podijelim s publikom - poručuje Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:13