PRIVEDEN ZBOG PUCNJAVE

'MENI JE TO SVE SKUPA SMIJEŠNO, PA JA SAM POPILA VIŠE OD NJEGA' Barbierijeva partnerica otkrila nove detalje neobičnog incidenta

 
Veljko Barbieri i njegova kuća u Makarskoj
 Bruno Konjevic / CROPIX

Pucnjevi zbog kojih je Veljko Barbieri, književnik i cijenjeni gastronom, završio u pritvoru, nisu, kako doznajemo, izolirani slučaj. Kako smo doznali od prvih susjeda u Makarskoj, Barbieri, inače bojnik Domovinskog rata, i inače voli pucati te čak ima svoje stablo u vlastitom vrtu koje mu služi u te svrhe, piše Slobodna Dalmacija.

- Meni je to sve skupa smiješno da uopće ne znam što bih komentirala. On je samo pucao u svoje drvo iz svog tetejca za kojeg ima trajnu dozvolu – rekla nam je Ljubica Hardman koju smo upitali je li to čempres u dvorištu.

- Mogla bi biti vrsta čempresa, da! – rekla je dodavši kako se nije stigla srediti za otvaranje Centra za posjetitelje u Makarskoj, na koje je, inače, po prvotnom planu trebao stići i ministar turizma Gari Capelli, i na kojemu se skupila politička i društvena krema grada.

Barbieri je, nota bene, pisao tekstove koji se izmjenjuju na interaktivnoj ploči u spomenutom centru te se očito radovao događaju uoči kojega je, prema tvrdnjama partnerice, popio samo dvije čaše plavca. “Event” je bio u 19 sati, a pucnjevi, kaže Hardman, u 18:27.

- Više sam popila ja, to je bezazleno skroz i nema potrebe da se o tome toliko piše. Ali netko je čuo, a kuća je na takvoj lokaciji da se čuje kad kažete “helo” - kazat će dalje, pa nas je zanimalo je li se i sama prestrašila.

U trenutku kad su ispaljeni pucnjevi ona se šminkala.

- Bože sačuvaj da me uplašilo, što bi me to uplašilo – rekla je te naglasila kako svejedno nije bilo primjereno.

- On je svjestan da to nije smio napraviti, ali eto, dogodilo se. Veljko je jedna divna osoba, divan čovjek, prava dobrica. Mogu reći da smo sretni što ga imamo – rekla je Hardman.

Samog Barbierija nismo uspjeli dobiti na mobitel, a partnerica koja se javila na kućni telefon nam je rekla kako odmara. Od susjeda koji su potvrdili kako je pucanja u stablo bilo i ranije doznajemo ono što je već poznato za uglađenog Barbierija, koji nije ni incidentan ni agresivan - da je “alkohol njegovo najveće zlo”.

Inače, Barbieri je u karanteni očito imao produktivno razdoblje što se tiče pisanja, a prošle je godine najavljivao ponovno organiziranje susreta književnika koje je nekoć radio u Makarskoj, a koje je ugašeno prije 15-ak godina kada je izostala financijska potpora festivalu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:52