JAZZ DJELO

Matija Cvek spremio iznenađenje: Poslušajte jazz album u suradnji s bjelovarskim Big Bandom

‘Album plijeni pažnju, zahtjeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom‘

Matija Cvek

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Karijera Matije Cveka i dalje ide uzlaznom putanjom i sada je već jasno da je on definitivno jedan od najpopularnijih domaćih pop izvođača. S albumom "Izbirljivo i slučajno“ za koji je ove godine osvojio i Porin u kategoriji "Najbolji pop album“, Matija je proputovao cijelu Hrvatsku, a sve više je tražen i u regiji.

image

‘Izbirljivo i namjerno‘

Promo/

Skroman i samozatajan, Matija će večeras, 2.12. svoju vrlo uspješnu turneju "Izbirljivo i slučajno" zaključiti pred rasprodanom dvoranom u Domu sportova. To će biti kruna njegova dosadašnjeg rada i razlog da nastavi tako i dalje. Osim koncerta koji brojna publika željno iščekuje, Matija je svima priremio još jedno iznenađenje. U suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovar snimio je jazz album koji danas predstavlja.

Kompozitor, aranžer i dirigent Bruno Bišćan, uhvatio se albuma "Izbirljivo i slučajno" i uz nove aranžmane pretvorio ga u malo jazz djelo koje je nazvano "Izbirljivo i namjerno".

- Dimenzija kroz koju je Bruno Bišćan sa svojim Big Bandom Bjelovar proveo moj prvi album plijeni pažnju, zahtjeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom. Zahvalan sam Brunu na ovom iskustvu te svim njegovim suradnicima, s guštom slušam ovaj album – rekao je Matija Cvek prilikom predstavljanja albuma.

- Suradnja s Matijom Cvekom premijerno je predstavljena u Bjelovaru 2021. godine i bila je prva takva suradnja s talentiranim autorom i solistom te novim aranžmanima pisanim baš za Big Band Bjelovar. Matija je prepoznao naš trud i umjetničku vrijednost projekta te je predložio snimanje albuma. Naravno, jedan od glavnih motivirajućih faktora bila je oduševljenost publike projektom te se nadamo dugom nizu uspješnih suradnji - ispričao je Bruno Bišćan o suradnji.

Big Band Bjelovar osnovan je 1979. godine, a od 2018. godine djeluje pod vodstvom mladog kompozitora, aranžera, dirigenta i saksofonista Bruna Bišćana.

Krenuli su malim koracima promicanjem jazz glazbe u svojoj okolini, organiziranjem koncerata, festivala “Big Weekend” i radionica u Bjelovaru, a njihova pozitivna energija se brzo proširila i razvila u nešto puno veće, moćnije i kreativnije. Svojim djelovanjem žele upoznati novu publiku sa svijetom jazz glazbe.Ono što Big Band Bjelovar čini posebnim su glazbenici koji u njemu sviraju. Uz bjelovarske glazbenike, važan dio benda su istaknuti glazbenici s hrvatske i svjetske jazz scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:59