TRAG U BESKRAJU

Marko Tolja: ‘Pripremam se emotivno, ne pjevački jer sve Oliverove pjesme znam oduvijek‘

‘Na svakom svojem nastupu jednu pjesmu posvetim njemu‘, dodaje glazbenik koji će nastupiti u sklopu projekta u sjećanje na Olivera
Marko Tolja
 CROPIX

Pripremam se emotivno, ne pjevački - kaže Marko Tolja koji će ove godine prvi put pjevati na koncertima u sklopu projekta "Trag u beskraju" u sjećanje na Olivera Dragojevića u Veloj Luci.

- Sve Oliverove pjesme znam oduvijek, na svakom svojem nastupu jednu pjesmu posvetim njemu.

Omiljeni Riječanin priznaje da ponajviše mora poraditi na tome da se ne slomi na pozornici, da ga ne svladaju emocije.

image
Koncert Trag u beskraju prošle je godine okupio brojne prijatelje i štovatelje Olivera.
pRESS

- Već mi se to događalo. Teško se pomiriti s njegovim odlaskom, ma koliko vremena prošlo. Oliver je oduvijek moj pjevački uzor. I danas ne mogu vjerovati da me 2010. godine zvao da pjevam s njim u Royal Albert Hallu u Londonu. Nakon toga smo još mnogo puta pjevali zajedno, postali smo prijatelji. Makar smo generacijski dosta daleko, njemu to nikad nije bilo važno. Bio je nevjerojatan čovjek - kaže Tolja i dodaje da mu je velika čast nastupiti u Oliverovoj Veloj Luci na koncertu u četvrtak 29. srpnja.

Na pozornicu ispred crkve Sv. Josipa tada će se osim Tolje popeti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini i klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve one koji vole neponovljivog Olivera. Koncert će prenositi Hrvatska radiotelevizija na HRT 2.

Publika, ona na Korčuli i pred malim ekranima će još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja. "Trag u beskraju" organizira Općina Vela Luka s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito. Nizom događanja slavi se ljepota Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegova glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:37