PIŠE GLORIA

Mario Petreković i njegova partnerica proživljavali dramu do dolaska kćerkice: ‘Una je bila životno ugrožena‘

Mlada stomatologinja kroz obje trudnoće doživjela je čak 45 moždanih udara zbog o tranzitorne ishemijske atake

Aleksandra Kramberger i Mario Petreković

 Instagram

Prije mjesec dana 49-godišnji komičar Mario Petreković i njegova životna partnerica Aleksandra Kramberger postali su drugi puta roditelji. Nakon kćerkice Marle, kojoj je sada jedna i pol godina, stigla je Una. Međutim, iza obiteljske sreće stoji velika drama koju ekskluzivno donosi tjednik Gloria u svom najnovijem broju.

Naime, u obje trudnoće 31-godišnja stomatologinja proživljavala je mini moždane udare. Uslijed njih gubila je vid, imala trnce u rukama i licu, a onda je došlo i do ozbiljnih komplikacija.

Kako piše Gloria, Aleksandra Kramberger završila je na hitnom carskom rezu kako bi rodila kćerkicu jer je njezina kćerkica bila životno ugrožena.

Liječnici su srećom pravovremeno reagirali i tragedija je izbjegnuta i u obitelj je stigla i četvrta članica - mala Una. Inače, u te dvije trudnoće Kramberger je imala 45 mini moždana udara. Radi se o tranzitornoj ishemijskoj ataki poznatoj kao TIA.

image

Aleksandra Kramberger i Mario Petrekovic.

Ronald Gorsic/Cropix

Prema medicinskim priručnicima riječ je o nastanaku fokalne ishemije mozga s popratnim motoričkim deficitom koji se povlači za oko sat vremena i tri puta češće pogađa trudnice.

"Unatoč Aleksandrinim moždanim udarima u prvoj trudnoći, par se odlučio i na drugo dijete - djevojčicu Unu koja se rodila prije mjesec dana", piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:17