ISPOVIJEST KRALJICE SVADBI

Maja Šuput: ‘To je jedini siguran posao, bukirana sam godinu i pol unaprijed. A sve ovo s covidom mi se čini besmisleno‘

Pjevačica koja ima izvore dobre zarade pjevajući na svadbama govori o obiteljskom životu, posljednjoj sezoni Supertalenta i svojem privatnom odnosu prema pojedinim članovima žirija

Maja Šuput

 Nova TV

Iz sezone u sezonu raskošne haljine i odvažne perike i baš svaki stajling članice žirija Maje Šuput gotovo su jednako upečatljivi kao najvratolomniji nastupi natjecatelja u popularnom showu Nove TV “Supertalent”. Pjevačica s titulom kraljice svadbi za Studio je otkrila po čemu je posljednja sezona “Supertalenta” bila posebna i što se zbivalo iza kulisa showa koji bilježi rekordnu gledanost.

- Osmu sezonu ‘Supertalenta’ pamtit ću po mnogočemu drugačijem. Audicije su se snimale 30 dana nakon mog poroda. To mi je bio prvi izlazak. Bilo je neviđeno iskustvo imati bebu od mjesec dana, koja zahtijeva noćnu smjenu, pa sam konstantno bila budna noću, a danju sam trebala reći nešto suvislo u kameru. Uz to, ostala je i neka kilaža od poroda. Tako da ću audicije definitivno pamtiti kao iskustvo: ako ovo izdržim energetski, onda zaista mogu sve - kaže Maja.

Ovogodišnji “Supertalent” pamtit će i kao prvi u kojem polufinalne emisije i samo finale nisu išli uživo.

- Prvi put imamo takvo iskustvo, što je, moram priznati, ležernije i komotnije. Jer, primjerice, kad ti pukne zatvarač na topu sekundu prije izlaska, uživo bi bilo poprilično zabavno, a ovako smo zaustavili snimanje i zašili su ga. Međutim, svima nama nedostaje ono ozbiljno uzbuđenje kad show ide uživo, jer moraš više paziti što ćeš reći, da ti se nešto ne omakne jer zaista nema povratka, ni kod kandidata ni kod nas. Po mnogočemu je bilo drugačije, ali sigurno smo isti nas četvero s istom svojom pričom u glavi, svatko sa svojim filmom, osim što moram priznati da je Davor postao puno pričljiviji nego prijašnjih godina. Ne znam dođe li to s godinama, no definitivno je počeo Martini i meni konkurirati u razgovoru. Možda bismo se trebale zapitati - smije se Maja.

Velika rupa

U moru kandidata i zgoda sa snimanja pjevačica najviše pamti one najsmješnije.

- U svakoj se sezoni sjetiš nekog tko je na tebe ostavio dojam jer je bio smiješan, tako se često sjetim gospođe iz Splita koja je rekla da sam je ja osobno pozvala, odnosno da sam u kameru rekla: “Prijavi se!” To je jedno od iskustava za koje ne znam gdje bih ga drugo mogla doživjeti. Sjećam se Crnogorca koji je u prvoj emisiji upao između pozornice i podesta s našim stolom, između kojih je ogromna rupa od dva metra. On to nije vidio s pozornice i kad se zaletio da mi pruži ruku, jednostavno je propao. Srećom, nije se ozlijedio, a mi smo se satima smijali - prisjeća se Maja.

Bez obzira na česta gotovo cjelodnevna snimanja, u “Supertalentu” joj, kaže, ništa nije preteško ni prezahtjevno.

- To je projekt u kojem ništa nije teško, osim ostati iole priseban, jer nekad ti, jednostavno, koncentracija padne i odlutaju ti misli, posebno na audiciji, kad ide kandidat za kandidatom. Međutim, taj projekt mi je i dalje najzabavniji od svih u kojima sam sudjelovala i svake ga godine jedva čekam. Kad krene, malo se umorimo, ali kad gledam na televiziji, bude mi drago što sam dio toga - napominje.

Uz to, atmosfera na snimanjima i među članovima žirija, tvrdi, uvijek je prezabavna.

image

Maja Šuput

Nova TV

Upečatljiv stajling

- To je jedna potpuno druga priča i često znamo reći: ‘Bože, da ljudi samo znaju što pričamo kad se kamere ugase!’ Zbilja smo otvoreni jedni prema drugima, govorimo o svemu i svačemu. Snimanja ponekad traju cijele dane i zaista se onda više nitko ne suspreže od bilo kakvog vokabulara. Sve četvero smo potpuno različite osobe, međutim, iz nekog nevjerojatnog razloga, jako se volimo i poštujemo i mislim da bez i jednog od nas taj show ne bi bio to. Svaka osoba ima svoje mjesto tamo s razlogom. Kad smo tek počeli raditi, najviše sam se družila s Jankom jer smo oboje bili samci, stalno smo lumpovali po vani i nije bio problem gdje ćemo završiti nakon snimanja ili ako je nekakav tulum, a onda se to promijenilo. Svatko je postao zauzeta osoba i prestali smo tulumariti na takav način. Kako je meni Martina Tomčić susjeda, sve češće smo se družile, viđale, pile kavu, imale večere sa svojim supruzima i sve više vremena provodile skupa. S Bilmanom sam se najviše družila prije 15-ak godina, kad smo plesali u prvoj sezoni ‘Plesa sa zvijezdama’. On je tada bio sudac, ja ‘zvijezda’. Nakon svake smo emisije išli van, feštali, tako da sam se s njim družila puno prije ovog projekta. Sa svakim od njih provela sam dio života, a vjerujem da ćemo se Martina i ja nastaviti družiti ovim našim dobrosusjedskim intenzitetom - otkriva Maja.

Svaku emisiju, bez iznimke, obilježio je i njezin odvažan i upečatljivi stajling, koji katkad znaju popratiti i kritički komentari.

- Što se mog stajlinga tiče, to se nastavlja iz sezone u sezonu, a možda smo ovaj put otišli za nivo više u audicijskom dijelu, jer dosad smo audicije radili malo pomaknute, a onda glam u finalu. Ovaj put je Marko Grubnić otišao stepenicu iznad i bilo je više ‘showtastično’. Sve su kreacije bile jako upečatljive i sve ih je radio on, kao i za sve moje nastupe i pojavljivanja. Ove sezone najdraži mi je look ružičasta haljina u varijanti princeze. Sve se stopilo: visoka kosa s krunom i ta prekrasna baby pink haljina, make up je bio savršen. Taj dan je sve sjelo na svoje mjesto. A jedino mi Marko može donijeti haljinu od 12 cvjetova i reći da ću to obući i na takvo me što nagovoriti. No, kad se vidim, shvatim da je dobro. Negativni komentari sastavni su dio mog posla i nemoguće je da se svakome svidiš i da je svima sve lijepo. Ali, ziheraške kombinacije koje sam imala u prvoj emisiji, s dugom bijelom haljinom, pa ta princeza ili finale u kojem sam izgledala kao Pepeljuga, to su kombinacije koje nikad nikome ne smetaju. Međutim, kad bismo cijeli život igrali na ziheraške karte, to ne bi bilo to, tako da volim kombinacije svega i svačega - iskrena je Maja.

Sezona vjenčanja

Unatoč brojnim obvezama i angažmanima pjevačica uspješno usklađuje posao i majčinstvo.

- Čini se da ovaj covid, što se tiče vremena, radi za mene. Nastupa je manje, ne moram stalno na put pa svoje vrijeme maksimalno provodim sa svojim djetetom, i to je najbolje što imamo. Vrijeme. Non-stop smo skupa. Jako puno stvari radim od kuće, poput svih mogućih sastanaka koje obavljam online, a radim i putem maila i telefonski i pokušavam što manje izbivati iz kuće. Manje spavam, puno toga radim dok Bloom spava, i to me čini najsretnijom ženom na svijetu, jer najkvalitetnije vrijeme je naše. Bloom je nevjerojatno dobra beba, nije nam jasno kako nas je Bog pogledao odozgo. Prekrasno je dijete, stalno se smije, pjevuši na svom jeziku. Stalno doma plešemo, svi se smijemo. Zaista ga obožavamo i osjećam se blagoslovljeno - priča Maja.

Njezina titula kraljice svadbi, unatoč pandemiji, i dalje je aktualna.

- Svadbe su uglavnom od sredine travnja do kraja listopada. Ovo nije sezona vjenčanja. Od vjenčanja imam jedan dobar period odmora, kao i svake godine, tako da sam do travnja, bar što se vjenčanja tiče, slobodna. Naravno, tu su drugi nastupi, ali svadbe su kruna mog poslovanja. To je jedini siguran posao, gdje znam godinu i pol dana unaprijed gdje sam za koji vikend i u kojem gradu. To je lijep kalendarski period zbog kojeg možeš mirno spavati jer znaš da te posao čeka - objašnjava.

Za novu pjesmu njezina će se publika morati strpjeti do toplijih dana, no zato brend Majushka radi punom parom.

- Što se glazbe tiče, planiram tek između proljeća i ljeta izaći s novom pjesmom jer pjesma bez publike i koncerata na kojima se ona može doživjeti i prenositi nema smisla. Svi znamo da su nastupi prorijeđeni maksimalno i sve skupa mi se čini besmisleno. No, svi vjerujemo da će nam proljeće biti puno lakše s obzirom na virus i da će nastupa biti više, tako da bi jedan ljetni hit svakako uspio, i to mi je u glavi. A s brendom Majushka nema stajanja i tu radimo od 0 do 24. Novi projekti nas očekuju već sredinom veljače. Počinjemo s velikim projektom koji uključuje puno proizvoda i koji je bio na čekanju jer nisam stigla zbog godine koja je bila fenomenalna. Moram se prisjetiti Majushkine suradnje sa Saponijom u kojoj smo napravili veliki bum s deterdžentima koji su uzeli naš miris Shu Shu. Nakon toga Majushka i Kandit i prekrasne čokolade i bombonijere koje se prodaju na policama svih dućana. Puno suradnji očekuje nas u 2022., a neke će vas zaista iznenaditi - najavljuje.

Već po običaju, obitelj Šuput-Tatarinov uskoro će na veliko egzotično putovanje.

- Kao i svake godine, u siječnju idemo na dulje, egzotično putovanje. Ja nisam od skijanja, više sam od palmi, mora i sunca, tako da se ide na lijepo obiteljsko putovanje kojem se svi veselimo, najviše zbog Blooma - kaže Maja.

Ljubljenje i maženje

Uz putovanja, idealno provedeno obiteljsko vrijeme za pjevačicu je kad su njezin suprug Nenad, maleni Bloom i ona kod kuće.

- Idealni su dani kad smo doma, kad Nenad ne ide u ured, ja nemam snimanje i kad smo nas troje sami i zajedno. Ako je lijepo vrijeme, obavezno idemo s djetetom van na svjež zrak i u super šetnju. Po kući se stalno igramo. Nenad i ja smo se vratili u djetinjstvo, kao da su nam tri godine. Igramo se kao ludi svim mogućim igračkama. Tu je i nezaobilazno ljubljenje i maženje. Uglavnom, nisu nam strana ni putovanja. Često odemo sve troje na put jer Bloom uživa u svim mogućim prijevoznim sredstvima. Svako zajedničko vrijeme nam je prekrasno i opuštajuće - tvrdi pjevačica.

Maju očekuju radni Božić i Nova godina, a želje za 2022. vrlo su joj jednostavne.

- Na Badnjak ćemo biti kod kuće, Božić je radni, kao i svake godine, osim prošle. Svi ćemo ići u Zadar gdje nastupam. Za Novu godinu idemo svi skupa za Vodice jer tamo čekamo 2022. i tamo nastupam. Pjevam i 1. siječnja, pa će to biti zanimljiv vikend za sve nas. Moje želje za iduću godinu su jednostavne. Želim samo da sve ostane kao dosad, da smo sretni, veseli, a posebno zdravi. Sve ostalo će doći samo po sebi. Samo nek je zdravlja, a veselja nam ne fali - zaključila je Maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:10