SPEKTAKL KOD HNK ZAGREB

Lovro Juraga, pobjednik posljednje sezone showa ‘Zvijezde pjevaju‘: ‘Ovaj grad će uvijek biti moje doma!‘

Već od 21 sat pred HNK-om su se počeli okupljati građani, a početak koncerta dočekalo je nekoliko tisuća ljudi

Lovro Juraga

 Zeljko Puhovski/CROPIX

HNK Zagreb i Jutarnji list zajedno su pripremili glazbenu večer pred zagrebačkim HNK-om pod nazivom "Vraćam se, Zagrebe, tebi". Eminentni glumci hrvatske scene s opernim pjevačima u režiji Nikše Kušelja i s producentom Antom Gelom priredili su Zagrepčanima večer za pamćenje. Od 21:30 sati pred HNK-om su u subotu zapjevali Alma Prica, Goran Grgić, Slavko Juraga, Ksenija Marinković, Mirta Zečević, Ana Begić, Iva Mihalić, Ivana Boban, Jelena Perčin, Rok Juričić, Lovro Juraga, Igor Kovač, Ivan Colarić, Iva Jerković, Darija Auguštan, Gita Hajdarhodžić, Gianni Gamulin, Filip Filipović, Nikša Kušelj, Lana Barić i Franjo Kuhar. Ova večer posveta je velikim skladateljima, pjesnicima, aranžerima, bendovima, pjevačima, filmovima i serijama koji su opjevali Zagreb kroz različite žanrove, tako da su se mogli čuti zvuci popa, ali i navijačkih pjesama.

Već od 21 sat pred HNK-om su se počeli okupljati građani, a početak koncerta dočekalo je njih nekoliko stotina. Provjerili smo s nekoliko glumaca kako se osjećaju prije koncerta, kako se snalaze u pjevanju i što im znači Zagreb.

Lovro Juraga, pobjednik posljednje sezone showa "Zvijezde pjevaju", rekao nam je kako nije siguran hoće li se profesionalnije baviti pjevanjem.

"Meni je to hobi koji me zanima, pjevanje je tu uvijek nekako dobrodošlo, ali hoću li nešto objavljivati, ne znam". Otkrio nam je i da ima "malu tremicu" prije nastupa.

"Ali to je više uzbuđenje, nego nekakva trema", objašnjava.

image

Veliki ljetni koncert ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘

Zeljko Puhovski/CROPIX

"Zagreb je grad u kojem sam rođen, Zagreb je grad u kojem odrastam, gdje god se ja selio, Zagreb će uvijek biti moje doma", kaže glumac o tome koliko mu znači Zagreb.

Gita Hajdarhodžić, inače Lovrina djevojka, priznala nam je da također osjeća "pozitivno uzbuđenje".

"Meni je najljepše kad sve to mogu spojiti u jedno. Htjela bih se baviti jednim i drugim", kaže Gita o pjevanju i glumi te dodaje da, kad nešto voliš, ništa nije problem.

image

Iva Mihalić i Jelena Perčin

Zeljko Puhovski/CROPIX

Ovom projektu veseli se i Jelena Perčin.

"Uvijek je radost raditi s Antom Gelom i Nikšom Kušeljem koji su nosioci svega ovoga i baš se nekako veselim".

Jelena se sa 16 godina doselila u Zagreb, a to iskustvo opisuje kao "traumatično".

"Kao i svakom tinejdžeru kad ga se makne od prve ljubavi, prvog društva, ali prošlo je i to", rekla nam je.

Unatoč tome, ističe kako je sa Zagrebom u ljubavi više od dvadeset godina.

image

Veliki ljetni koncert ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘

Damjan Tadic/CROPIX

"Ja ne pjevam!", bilo je prvo što nam je Ana Begić rekla.

"Nije mi žao što ne pjevam pored svih ovih mojih vrsnih pjevača kolega. Ne bih se htjela naći uz mikrofon. Drago mi je što imamo toliko talentiranih glumaca koji znaju pjevati, nažalost, ja nisam jedna od njih, pa ću ja svoj glas danas upotrijebiti samo za vođenje", našalila se i dodala kako joj je drago što je dio ovog projekta.

"Nikša me se uvijek sjeti. Prve godine nešto sam malo recitirala, lani nisam mogla biti ovdje jer sam imala predstavu, a ove godine sve sam oslobodila da bih bila tu. Ovo je stvarno jedna lijepa posveta našem gradu", rekla nam je Ana, koja Zagreb smatra domom.

"Tu živim, tu radim i uvijek se vraćam u Zagreb", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 12:47