SEKSIZAM ILI?

Lovkinja Morana Zibar reagirala nakon što su je prozvali zbog komentara o ‘mladom mesu‘: ‘Gdje ima mima...‘

Zibar su nakon prve epizode novog HRT-ovog kviza prozvali zbog seksizma

Morana Zibar

 Screenshot/hrt/

Na HRT-u je ovaj tjedan počelo emitiranje novog kviza Superpotjera, a nakon što je prikazana prva epizoda svi su pričali o "sukobu" lovca Krešimira Sučevića Međerala i lovkinje Morane Zibar. Osim toga, lovkinju Zibar prozvali su i zbog "seksističkog ispada".

Ispred lovaca se, naime, u prvoj emisiji našao i 20-godišnji natjecatelj Mislav Maldini, student geofizike.

Nakon što su ga lovci ugledali, Morana je rekla: - Mlado meso, njam.

Lovkinju su ubrzo napali zbog seksizma i pokrenula se diskusija o tome kakva bi reakcija bila se radilo o muškom lovcu koji je takav komentar dao nekoj kandidatkinji.

Zibar je u kratkoj izjavi za 24 sata rekla kako je sve ispalo "nespretno" i da nije imala nikakvih seksističkih primisli ni omalovažavanja. - Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu, rekla je Zibar.

A sada se na cijelu situaciju osvrnula i na svom Twitteru. Objavila je meme poznatog satiričara i karikaturiste Siniše Marekovića koji se našalio s cijelom ovom pričom.

Na slici uz fotku Morane Zibar u studiju Potjere stoji natpis: Trenutak kad Morana nije bila sigurna treba li izgovoriti točan odgovor:

- Kakvim mesom kolokvijalno smatramo popularnu janjetinu?, pitanje je na slici, a tri su ponuđena odgovore: "mladim", "žilavim" i "neukusnim".

- Gdje ima mima, ima i vatre, dodala je Zibar uz fotku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:00