KOMENTIRALA IZBORE

Ljiljana Nikolovska: ‘Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, Biden bar neće na nas tenkovima!‘

Radila sam od pet ujutro. Volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, otkrila je bivša pjevačica Magazina
Ljiljana Nikolovska
 Fedja Klaric/CROPIX

Ljiljana Nikolovska (56) javila se u program Radio Dalmacije kako bi prokomentirala trenutačno stanje u Americi.

Otkad je 1989. napustila grupu Magazin i odselila se u SAD, Splićanka se u medijima rijetko pojavljuje, no ovaj put otkrila je kako je na američkim predsjedničkim izborima - volontirala.

- Upravo sam ušla u kuću, radila sam od pet ujutro. Volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, ta moja ekipa je super. Ove godine je izašlo jako puno ljudi, glasača, navalili su glasati. Kod nas to traje već 10 dana, mi nemamo samo jedan dan izbore - rekla je pjevačica, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Nikolovska nije krila za koga je glasovala - nada se da će Donald Trump izgubiti izbore.

- Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, ali imamo neki čudan, vrlo nedemokratski izborni sistem koji datira još iz 1860-ih. Imamo nešto što se zove Electoral College, to su neke 542 osobe, nepoznati ljudi. Većinski glasači tu gube ako izabiru osobu koja se Collegeu ne sviđa. Tako je Trump i prvi put pobijedio, nije pobijedio na račun većinskih glasova. Imao je 3 i pol milijuna glasova manje od Hillary Clinton - objasnila je Ljiljana koja je svoj glas dala Joeu Bidenu.

- Ove godine će pet ili šest malih država odlučiti tko će biti predsjednik s obzirom na sustav. Sve se to odrazi i na vas. Ove naše korporacije bacaju mreže i na vas! Nećemo ništa puno dobiti niti s Bidenom, al' barem neće ići na nas tenkovima po ulicama - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:12