27. RUJNA

Let 3 priprema veliki koncert u zagrebačkom Boogaloou uz 80‘s party special

Održat će se i promocija reizdanja kultne kompilacije ‘Rijeka-Paris-Texas‘, a nastupit će i gosti, grupe Grad i Grč

Let 3

 Ivo Ravlic/Cropix

U Zagrebu se sprema veliki 80‘s party special na kojem će nastupiti Let 3, Grad i Grč uz promociju reizdanja kultne kompilacije ‘Rijeka-Pariz-Texas‘. U petak 27. rujna 2024. riječki dečki vraćaju se u Boogaloo po prvi puta nakon nastupa na Eurosongu. Na koncertu će glazbeno proći cijelu svoju karijeru, a odsvirat će i hitove zabiljećene na kompilaciji ‘Rijeka-Pariz-Texas‘, najbitnijoj riječkoj kompilaciji iz sredine osamdesetih koja je nedavno reizdana na vinilu od strane Dallas Recordsa i čija je također promocija iste večeri uz koncerte riječkih grupa Grad i Grč koje su također zabilježile svoje prve zapise na vinilu baš na toj kompilaciji.

Nakon koncerta slijedi prigodni party 80‘s party novi val specijal na kojem će DJ Tomi Phantasma puštati prigodnu ex-Yu scenu, tj. novi val, post punk... (Idoli , Šarlo Akrobata, Električni Orgazam, Lačni Franz, EKV, Azra, Film, Haustor, Fit, Partibrejkers, Video Sex, Xenia, Termiti, Pekinška patka, Laibach, Disciplina Kičme, Zabranjeno pušenje, Paraf, Pankrti ...)

image

Let 3 u Boogaloou

Press/

Kompilacija “Rijeka-Paris-Texas” objavljena je 1987. godine i sadrži snimke sedam riječkih bendova koji su obilježili riječke glazbene osamdesete. To je ujedno i prvo diskografsko izdanje koje je reflektiralo svu snagu riječke eksplozivne post-punk i novovalne scene.

Na kompilaciji se nalaze grupe Let 3, Grad, Grč, Fit, Idejni nemiri, Ogledala i Strukturne ptice. Svim izvođačima to je bilo prvo objavljivanje na vinilu što znači da je tom kompilacijom započela i karijera danas jednog od najvećih bendova regije, Leta 3. Kompilaciju je složio Goran Lisica Fox, koji je sa svim izvođačima surađivao i prije toga izdanja pisao o njima u časopisu ‘Val‘ , emitirao njihove snimke na Radio Rijeci, organizirao ih je na koncertima, a na dobrom dijelu snimaka se pojavljuje i u ulozi glazbenog producenta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:28