NOVE EPIZODE

Krenulo snimanje druge sezone hvaljene serije ‘Šutnja‘: Glumačkoj ekipi pridružila se dobro poznata imena

Novih šest epizoda koje za HTV snima producentska kuća Drugi plan na male ekrane stižu iduću jesen

Branka Katić, Dalibor Matanić i Goran Bogdan

 Drugi Plan

Pala je prva klapa druge sezone hvaljene serije "Šutnja" koju za HTV snima produkcijska kuća Drugi plan. Snimnje je započelo danas u Osijeku, a scenarij za novih šest epizoda ove kriminalističke serije prema motivima romana pisca i novinara Drage Hedla potpisuje Marjan Alčevski, fotografiju Danko Vučinović, scenografiju Ivo Knezović, a režiju Dalibor Matanić.

Pored glumačke ekipe iz prve sezone koju predvode ukrajinska zvijezda Ksenija Mišina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Godan Bogdan, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, u drugoj sezoni uloge imaju i Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Irine Verenič-Ostrovska te drugi. Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba iz Drugog plana, a urednica serije za HRT je Jasmina Božinovska Živalj.

"Iako nas je rat u Ukrajini natjerao na određene izmjene i prilagođavanje scenarija stvarnosti, iznimno smo sretni da nastavljamo pričati našu priču. "Šutnja" se vraća još napetija nego u prvoj sezoni i nadamo se da će gledatelji u Hrvatskoj, ali i brojnim europskim zemljama, SAD-u, Australiji,... gdje je prva sezona do sada plasirana, biti zadovoljni", izjavio je Taraba.

image

Dalibor Matanić

Drugi Plan

Godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone junaci serije udaljili su se jedni od drugih. Olga (Ksenija Mišina) je potpuno posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) je upravo dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev). Ona je veliki uspjeh, a njegovo ime nije na omotu. Vesna (Sandra Lončarić), nakon napada na Vladimira radi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica. U drugoj sezoni važnu ulogu u pokretanju zapleta dobiti će dvije jake žene Mila koju glumi Branka Katić i Jelena koju glumi Anđelka Prpić.

Prva sezona serije premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF zakazana je za veljaču 2023. "Šutnja" je inače do sada emitirana i na streaming platformi HBO Europe. Premijerno emitiranje druge sezone planira se za jesen 2023. na Prvom programu HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:06