LOBIRAJU ZA GLASOVE

Konstrakta se u Tel Avivu sprijateljila s Miom Dimšić: ‘Otkrit ću vam što mislim o njenoj pjesmi‘

Hrvatska i srpska predstavnica srele su se u Izraelu na mini turneji uoči nastupa na Eurosongu koji starta za 40 dana

Mia Dimšić i Konstrakta na turneji u Izraelu

Eurosong je gotovo pa pred vratima. Za samo četrdesetak dana starta najpopularniji i najgledaniji televizijsko-glazbeni festival u Europi kojeg je lani pratilo 183. milijuna gledatelja. Ove godine zahvaljujući pobjedi Måneskina i karizmatičnog Damiana Davida 66. po redu Eurosong održat će se u Torinu, u olimpijskoj areni Pala Olimpico čiji je dizajn inspiriran Suncem. Tema 66. Eurosonga u Torinu bit će mir, dok je slogan priredbe 'The Sound of Beauty' (zvuk ljepote), čime se ujedinjuju zvuk (element Eurosonga) i ljepota (simbol Italije). Voditelji spektakla bit će proslavljena talijanska pjevačica Laura Pausini, televizijski voditelj Alessandro Cattelan i pjevač Mika.

Prvo eurovizijsko polufinale, u kojem naša Mia Dimšić nastupa 11. po redu, održat će se 10. svibnja. Te večeri uz naš 'Guilty Pleasure' nastupaju još i Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina (koja je apsolutni favorit na kladionicama), Bugarska, Nizozemska, Moldova, Portugal, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Armenija. Mia, koja na kladionicama drži 33. mjesto, nastupa nakon Portugala (11. po kladionicama) i Danske (34. mjesto na kladionicama). Od njih sedamnaest, deset najbolje plasiranih pjesama iz prvog polufinala po glasovima žirija i publike dobiva ulaznicu za veliko eurovizijsko polufinale što će se održati 14. svibnja.

image

Mia Dimšić u Tel Avivu

Naš mogući hendikep je u tome što u prvom polufinalu za nas neće moći svoj glas dati zemlje koje se te večeri ne natječu, što uključuje Srbiju, Sjevernu Makedoniju te Crnu Goru, koje su nas u prošlosti obilato darivale bodovima, a koje ove godine skupa s Finskom, Izraelom, Azerbajdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Ciprom, Irskom,Estonijom, Rumunjskom, Poljskom, Belgijom, Švedskom i Češkom, prolaz dalje traže u drugom polufinalu koje će se održati 12. svibnja.

Sve to dobro zna i HRT-ova eurovizijska delegacija predvođena Tomislavom Štenglom pa se Mia sada nalazi na mini predeurovizijskoj turneji koja obuhvaća London, Madrid, Amsterdam i Tel Aviv, gradove u kojima nastupa i svojim umijećem i šarmom nastoji osigurati pokoji dodatni glas.

Našoj Osječanki od skladbi koje se natječu na Eurosongu jako se dopadaju švedska, talijanska, nizozemska i armenska pjesma. Sviđa joj se i Konstrakta koja će s 'In corpore sano' u Torinu predstavljati Srbiju, a s kojom se Mia jučer upoznala u Tel Avivu. Pjevačice su se, doznajemo, tijekom boravka u Izraelu i sprijateljile, te jedna za drugu imaju samo riječi hvale.

- Miu Dimšić već poznajem po njenom ranijem radu, a 'Guilty Pleasure' mi je prava 'feel good' pjesma, koja zahvaljujući sjajnoj interpretaciji lako ulazi u uho - kazala nam je Konstrakta i poslala pozdrave iz toplog Jeruzalema u kojem je temperatura danas bila 26 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:02