BIVŠA PREDSJEDNICA

Kolinda glumom oduševila ekipu na setu telenovele: ‘Ona je vrhunska profesionalka‘

U seriji ‘Dar Mar‘ bivša predsjednica glumi samu sebe, a sada imamo i fotografije sa seta
Kolinda Grabar-Kitarović na setu serije Dar Mar
 
 Dnevnik.hr

Kao što je Jutarnji početkom ovog mjeseca ekskluzivno otkrio - bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je nedavno glumica, barem na jedan dan. Pozvana je da gostuje u seriji "Dar Mar", popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV.

Kako ste uopće odlučili pristati na gostovanje u seriji i jeste li se zabavili, pitali smo tada bivšu predsjednicu.

- Jesam, da, sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu - šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović koja nam zbog ugovora s Novom TV nije smjela otkriti više detalja, a slično su nam tada objasnili i u toj televizijskoj kući.

Sada je, pak, Nova TV po prvi puta objavila fotografije bivše predsjednice na setu popularne telenovele koja je sa snimanjem pod strogim epidemiološkim mjerama počela u ljeto ove godine, a prva je epizoda prikazana 5. listopada i postigla trenutačni uspjeh kao i njezina prethodnica "Na granici".

image
Dnevnik.hr

Prvu je epizodu gledalo 550 tisuća gledatelja, uz udio gledanosti od 39,9 posto. Radnja serije smještena je u imaginarno hrvatsko mjesto Dizmovo i prati živote Božene, šefice najmanje policijske postaje u zemlji, i njezinih kolega policajaca Branka i Željka te umirovljenog kolege Mile.

- Uvijek nastojimo biti inovativni, autentični te smo zahvalni na prilici da smo uspjeli ostvariti ovu suradnju i snimiti bivšu predsjednicu u cameo ulozi u seriji 'Dar Mar'. Scenaristički nam se nametnula ideja kako bi bilo jako zanimljivo dovesti i bivšu predsjednicu umjesto da tražimo glumicu koja bi ju mogla utjeloviti.

image
Dnevnik.hr

Zadovoljni smo što smo u tome i uspjeli jer ona je vrhunska profesionalka i bez obzira na to što nema glumačkog iskustva, ona se na setu izvrsno snalazi. Oduševljeni smo njezinom karizmom, koju je ovaj put umjesto u političke svrhe iskoristila ispred naših kamera. Moram priznati da je napravila pravi dar mar kročivši na naš set, a da će i gledatelji biti oduševljeni ovim njezinim glumačkim izletom, kao i brojnim iznenađenjima koje još pripremamo - izjavila je direktorica produkcije Nove TV Sanja Tucman.

image
Sanja Tucman
Boris Kovacev/Cropix

Obožavateljima serije poznata je činjenica da se radnja u ovoj seriji odvija u 2019. godini, godini kada je Grabar-Kitarović bila predsjednica države.

Njena uloga povezana je s likom djevojčice Linde Grob koju glumi Mia Mikulec, kći dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Linda je kći pogrebnika Dalibora Groba (Draško Zidar) i njegove žene Violete Antonini Grob (Ankica Dobrić) te mlađa sestra Daliborke Dade Grob (Katarina Madirazza).

image
Dnevnik.hr

Scenarij je opisuje kao tatinu mezimicu, jako pametnu djevojčicu, starmalu, koja stalno hoda uokolo s nekim planom i silno se želi baviti politikom.

Jednoga dana želi biti predsjednica Republike Hrvatske. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi, dodatni je opis tog lika.

image
Dnevnik.hr

Tako je Grabar-Kitarović dobila cameo ulogu i utjelovila je samu sebe, a u današnjem Dnevniku Nove TV gledatelji imaju priliku i iz prve ruke čuti kako je došlo do suradnje bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Nove TV te otkriti kako ona opisuje svoje iskustvo na televizijskom setu i ima li možda nekih drugih ambicija na tom planu, a sutrašnji IN magazin donosi reportažu sa seta.

Epizode u kojima ćemo vidjeti kako se Dizmovčani pripremaju za dolazak predsjednice, hoće li Linda dobiti priliku upoznati svoj najveći životni uzor te kakav dar mar u jednom malom mjestu može napraviti jedan tako jedinstven događaj stižu uskoro. Šuška se kako bi epizoda s Grabar-Kitarović trebala biti prikazana poslije Nove godine, u siječnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:22