DAVORIN BOGOVIĆ

‘Kod Stankovića ću u majici s likom palog anđela. Bodalec? Reći ću vam kako njega zovu u glazbenim krugovima...‘

Davorin Bogović prvi je pjevač Prljavog kazališta kojeg će Aleksandar Stanković ugostiti u ‘Nedjeljom u 2‘

Davorin Bogović

 Zeljko Puhovski/Cropix

Jesam li spreman za gostovanje kod Stankovića? Nego kaj! Stara, pa ja sam rođen spreman - kaže Davorin Bogović, prvi pjevač Prljavog kazališta kojeg će Aleksandar Stanković ugostiti u ‘Nedjeljom u 2‘.

- Odmah sam pristao kad me pozvao, nisam ja od onih koji nešto cifraju - govori Bogović, koji je već odabrao što će odjenuti za televizijsko gostovanje.

- Hlače ću svakako imati, iznad njih majicu s kratkim rukavima na čijoj je prednjici slika palog anđela. U slučaju da zahladi, imam jednu novu hudicu koju ću prebaciti preko majice, a na nogama ću imati ‘sajmonice‘. U takvom izdanju se dobro osjećam, takav hodam i po gradu i sigurno sada neću radi televizije stavljati sako i kravatu - ističe pjevač Prljavog kazališta čije je gostovanje Stanković najavio videom u kojem glazbenik zove sina Karla i kažu mu: ‘E, bok sine, tu sam s Majom Sever, pričamo. U nedjelju sam kod Stankovića‘, kaže u videu Bogović koji se u središtu afere oko Prljavog kazališta priklonio svom kumu Tihomiru Filešu.

Fileš je, podsjetimo, pokrenuo sudski postupak protiv Jasenka Houre, koji skupa s Mladenom Bodalcem ima ‘svoje‘ Prljavo kazalište. O svemu tome, naravno, bit će riječi i u ‘Nedjeljom u 2‘, govori Bogović koji je od svojih najbližih već dobio upute uoči televizijskog istupa.

- Je, i moja žena i kum Fileš, rekli su mi da budem blag prema Bodalecu. Hoću li biti blag? To ne znam. Ja sam spontan, to je kod mene pitanje trenutka i inspiracije. Ono što je važno je da ja uvijek govorim istinu, a istina je da Bodaleca u glazbenim krugovima ljudi zovu ‘Dežurni zamjenik‘. Jer, ovo kaj je meni napravio u Prljavom kazalištu, prije toga napravio je i Renčiju Metessiju u ‘Patroli‘. Dakle, čovjek hoda po gradu i gleda gdje bi koga zamijenio za mikrofonom. Meni to nije, blago ću reći, baš u redu - kaže Bogović koji se u Prljavo kazalište vratio četrdeset godina nakon što je snimio svoj zadnji album s tim bendom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:05