MIRJANA ANTONOVIĆ

Kićina ‘crna žena‘ za Jutarnji: Zvao me prije operacije, oprostio se od mene, kao da je znao...

Iako su se davno razišli u svađi, Kićo i Mirjana sreli se 2018. i sve izgladili
 Facebook

U svojem domu u New Yorku Mirjana Antonović tuguje zbog gubitka velikog prijatelja i mladenačke ljubavi, Krunoslava Kiće Slabinca.

Mirjana, crna žena iz kultne pjesme "Zbog jedne divne crne žene", teško se miri s činjenicom da omiljenog Slavonca više neće čuti niti vidjeti.

- Kako imam puno prijatelja na društvenim mrežama, s puno ljudi sam u kontaktu, vijest da je Kićo preminuo dobila sam čim je objavljeno u Hrvatskoj. Iako smo svi znali da je u teškom stanju, ipak smo se nadali da će se oporaviti. Tužan je to dan za mene, jedan od najtužnijih u životu - rekla nam je Mirjana Antonović u telefonskom razgovoru.

image
Facebook

Ispričala se što teško dolazi do riječi jer prolazi grozno razdoblje. U nekoliko je dana izgubila dvije iznimno važne osobe - najprije majku, koju je obožavala i koja joj je bila veliki oslonac u svemu što je radila, a sada i Kiću.

Priča o njihovoj ljubavi, koja je počela ranih 1970-ih u SAD-u gdje su se Mirjana i Kićo upoznali, njezinu kraju i inspiraciji za stvaranju balade "Zbog jedne divne crne žene", jedne od najslušanijih pjesama nastalih na području bivše države, danas znaju svi.

- Bila je to velika, mlada, nevina ljubav. Bili smo jako mladi, gotovo djeca. Mislim da se samo jednom u životu na taj način može voljeti, i to se pamti. Bez obzira na to što se dogodi poslije, bez obzira na to kamo vas odvedu životni putovi, takve se ljubavi pamte. I... iz takve ljubavi može nastati mnogo toga, kao što se rodila i ova pjesma. Kada se iskreno voli, onda se to samo od sebe dogodi - rekla je Mirjana.

Sada kad Kiće više nema, ona je utjehu našla u činjenici da je prije dvije godine, nakon četiri i pol desetljeća šutnje, vidjela Kiću, da su postali prijatelji i ostali u kontaktu nakon tog susreta.

- Godinama se nismo vidjeli, niti čuli. Živjeli smo svoje živote, sa svim dobrim i lošim stvarima koje su nam donijeli. Ipak, znala sam sve što se događa s njim, ne samo iz medija. Naša zajednička prijateljica Meri Mersa Miljković uvijek je bila u kontaktu i s njim i sa mnom.

Preko nje smo na neki način bili povezani. Ona nas je i potaknula da se 2018. godine napokon vidimo, smatrala je da je to jako važno za oboje. Danas mi je izuzetno drago zbog toga, drago mi je što je Kićo pristao na susret, što smo se pošteno napričali.

Nakon što su se susreli u Zagrebu i na neki način zatvorili jedno poglavlje života, Mirjana i Kićo često su razgovarali.

- Čuli smo se prije nego što je otišao na operaciju, onog dana kad je odlazio u bolnicu, i obećao je da će se javiti čim mu bude dovoljno dobro da može telefonirati, čim bude mogao do telefona. Nažalost, stvari su se zakomplicirale, dogodilo se to što se dogodilo i do tog razgovora nikad nije došlo. Nisam se imala prilike oprostiti se s njim. Jako mi je teško zbog toga. Komentirala je i svoju emotivnu objavu na društvenim mrežama o jednom od njihovih posljednjih razgovora.

- Nazvao me dosta kasno jedne večeri, 10 dana prije odlaska u bolnicu. Bila sam se preplašila jer sam mislila da se dogodilo nešto loše. Kićo me tada pitao hoću li isto izgledati na nebu. Rekla sam: "Ma, izgledat ću još bolje, ljepše!" Rekao je kako mu moram obećati da ćemo se vidjeti tamo na nebu, tamo gdje nema više rastanaka, gdje nema boli. Inzistirao je kao da je imao predosjećaj da će se nešto dogoditi. A ja sam imala osjećaj da se oprašta od mene - prisjetila se.

Tu je objavu poslije obrisala smatrajući da su neki komentari na njezine riječi, oni o njezinu dugotrajnom sudskom sporu sa srpskim pjevačem Miroslavom Ilićem oko očinstva njezina sina Devina, apsolutno neprimjereni. Zbog korone je tri puta odgodila dolazak u Zagreb i Beograd, a neće moći ni na sprovod. - Kićo je bio jedinstven, šarmantan, dobar čovjek i dirnuo je mnoge svojim pjesmama, nedostajati će nam, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 05:17